„Legyetek felkiáltójellé!” – Református önkéntes napok

Négyezren vettek részt a hétvégén megrendezett, Szeretethíd elnevezésű, Kárpát-medencei református önkéntes napokon – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 10. 12. 20:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta minden évben Kárpát-medence-szerte megrendezi a programot, amelynek jelmondata: „Legyetek felkiáltójellé!”. Az akció célja, hogy a résztvevők példát mutassanak környezetüknek egyénileg vagy csoportosan vállalt önkéntes szolgálatukkal – olvasható a közleményben.

A Szeretethíd programjai között szerepelt a többi között ételkészítés nélkülözőknek vagy időseknek, templomok, gyülekezeti terek vagy játszóterek takarítása, felújítása.

Azt írták: ez az év talán még jobban felhívta a figyelmet arra, hogy milyen nagy szükség van az egymásra figyelésre és arra, hogy „készek legyünk segíteni embertársainknak”.

Hozzátették: az elmúlt évekhez képest ugyan kevesebb, összesen 104 csoport tudott részt venni a Szeretethídon, „mindenképp bizalomra ad okot, hogy a segíteni akarás vágya ezekben a nehézségekkel teli időkben is ott él az emberek szívében”.

Idén a szabadtéren végezhető feladatok voltak a legnépszerűbbek: több gyülekezet és közösség vállalta, hogy kerteket, játszótereket tesz rendbe, szemetet szed, kerítést fest.

Zámbori Soma színművész, az idei Szeretethíd világi fővédnöke úgy fogalmazott: „ha fölajánlod a segítségedet, hogy ott vagy önkéntesként ezen a hétvégén, ezzel a másik embernek olyan sokat adsz, hogy még a te szíved is meglágyul.”

Győri Judit, a Szeretethíd programkoordinátora elmondta, idén talán az volt a program legfontosabb üzenete, hogy a szeretetből híd épülhet a nehezítő körülmények ellenére is.

A csoportok negyede határon túli településekről regisztrált, így idén is nemzetközi önkéntes összefogássá nőhette ki magát a Szeretethíd – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a reformáció hónapjában, októberben meghirdetett, „Több mint 500” elnevezésű adománygyűjtés idei díjazottjai a Szeretethídon résztvevő közösségek közül kerülnek majd ki. Az adományból részesülő egyházközségeket a beküldött fotók és leírások alapján a közönség választhatja ki a Magyar Református Szeretetszolgálat közösségi oldalán október 15-étől.

Az adománygyűjtéshez és a gyülekezetek missziós céljának támogatásához bárki csatlakozhat október 31-éig a 1358-as adományvonal tárcsázásával vagy online felajánlással az adomany.jobbadni.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.