Lelepleződött a baloldal csodafegyvere

Kiderült a titok.

2021. 03. 14. 8:45
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte napra pontosan ezen a napon jelent meg tavaly Felhévizy Félix első tárcája. Nemzeti ünnepünk akkor pont arra a napra esett, így egy ünnepi írással készült az olvasóinak. Egy személyes történetet mesélt el, a szívéhez közel álló horgolt, nemzeti színű kokárdáról.

A hírlapíró idén is szeretett volna egy hasonló, politikamentes, ünnepi írással jelentkezni, de végül történt egy olyan felkavaró eset a közéletben, amiről mindenképpen szeretett volna írni. Több szempont miatt is fontosnak érezte Felhévizy, hogy ezzel az eseménnyel foglalkozzon.

A témában született már írás, ezért nem feltétlenül a konkrét esetről szeretett volna értekezni, ami természetesen önmagában is felháborító, sokkal inkább a jelenségről magáról szándékozott pár gondolatot megosztani az olvasóival.

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának volt a vendége szerdán Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, a külügyi bizottság alelnöke és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A vita az oltásról és a vakcinákról szólt, de meglepő módon eldurvult a beszélgetés.

Mesterházy indokolatlanul, minden önkontrollját elveszítve, gyakorlatilag nekiesett Menczernek, kikérte magának, hogy oltásellenesnek minősítsék, és a következőt mondta:

„Egy jófajta kocsmában, ha valakit ilyennek vádolnak meg, mint maga engem – hogy én oltásellenes vagyok –, akkor jól pofán vágták volna már.”

Amikor ezt követően Menczer Tamás rákérdezett, hogy mindezt felebaráti szeretetből tenné-e, az MSZP-s politikus arcátlanul igennel felelt.

(A teljes vita megtekinthető itt.)

Kiderült tehát, hogy nagyon kemény legények vannak a baloldalon. Ezért a történtek fényében úgy tűnik, hogy a történelemből már jól ismert bolsevik csodafegyvert szándékoznak bevetni, ami nem más, mint a féktelen erőszak.

A dolog azért különösen felháborító és aggasztó, mert Mesterházynak még a 2014-es kampányban, amikor ő volt a szocik miniszterelnök-jelöltje, volt már egy csúnya elszólása. Akkor egy kampányrendezvényen a beszédét arra hegyezte ki, hogy Mészáros Lőrinc annyira ügyes, hogy katedrát érdemelne a közgázon, amikor valamelyik szoci szimpatizáns bekiabálta, hogy „kötelet”. Erre Mesterházy – kiszólva a beszédéből – a következőt mondta spontán a bekiabálásra reagálva: „De mégis én inkább azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit az imént itt bekiabáltak.”

Azt hittük, hogy ennél nincs lejjebb, de tévedtünk. Az évek során soha nem látott mélységekbe süllyedt a baloldal.

Ha szépen sorban megvizsgáljuk a baloldal közelmúltbeli megszólalásait, akár Fekete-Győr Andrásról, Szabó Tímeáról vagy Márki-Zay Péterről legyen is szó, aggasztó képet kapunk. Az egyikük földönfutóvá tenné a kormánypártiakat, a másikuk úgy fogalmaz, hogy Isten irgalmazzon Orbánéknak, a harmadik pedig már egyenesen kandelábereket emleget. A jelenség felkavaró, ennek a gyűlöletbeszédnek gátat kell szabni, mert különben nagyon nagy bajok lesznek – fogalmazta meg magában a történtekről alkotott véleményét Felhévizy, majd miután kibosszankodta magát, odalépett a titkos fiókjához, és előkereste azt a bizonyos horgolt kokárdát, ami annyira a szívéhez nőtt.

Borítókép: Illusztráció – Forrás: Pixabay.com

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.