Lelepleződtek az ELTE jogi karának sorosista lázítói

A kommunista diktatúra pártállama szépen át tudta menteni a kiszolgálóit, ezzel pedig az eszmét is.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 09. 22. 20:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eötvös Károly Intézet (Majtényi László) a Tűzfalcsoport forrásai szerint az ELTE-ÁJK több tanszéke vonatkozásában érdemi befolyással rendelkezhet, ezt támasztja alá, hogy a szervezet korábbi (Somody Bernadette) és jelenlegi (Fleck Zoltán) vezetője is egy-egy jogi kari tanszéken oktat, utóbbi vezetőként.

Közpénzen működő állami egyetemek oktatói korábban is politizáltak, de a Soros-hálózat benyomulása az ELTE-ÁJK szakmai részlegeibe már más kérdés, amely súlyosan veszélyeztetheti az egyetem integritását.

Harminc évvel a rendszerváltás után is aktuális és sok vitát kirobbantó téma, hogy történt-e valódi rendszerváltás Magyarországon. Erről lehet diskurálni, kerekasztalokat tartani, de egy dolog biztos: a kommunista diktatúra pártállama szépen át tudta menteni a kiszolgálóit, ezzel pedig az eszmét is. Sokan a régi káderek közül befészkelték magukat az egyetemekre, ahol a tudásra éhező 18-19 éves diákok fejét megtöltötték baloldali gondolatokkal, ez sajnos ma sincs másképp. Általános jelenségről van szó, de számtalan olvasói levelet kaptak egy konkrét egyetem és annak kara, mégpedig az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara kapcsán. Itt nagyon nagy a baloldali véleményterror, egyes, magukat konzervatívnak valló hallgatók nem is merik elárulni, milyen világnézetűek.

A karon belül is vannak eltérések és fokozatok a különböző tanszékek között, ennek megfelelően a két ideológiával leginkább átitatott tanszékkel foglalkozunk elsősorban.

Alkotmányjogi Tanszék

Az alkotmányjog az egyik legátpolitizáltabb jogterület: nem mindegy, hogy milyen alapokon nyugszik egy állam jogrendszere, milyen alkotmánya van az országnak, milyen értékeket jelenít meg. Így az sem lehet közömbös, hogy egy ilyen kényes területről hogyan adják át a tudást a tanárok a hallgatóknak, erre pedig nem a legjobb példa az ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszéke. Itt ugyanis beszámolók szerint volt olyan első előadás a félévben, amit azzal kezdtek, hogy a kétharmados többséggel meghozott Alaptörvény illegitim, így a ráépülő jogrendszer is az, de hát „kollégák, azért meg kell tanulni”.

A tanszéken hosszú évekig dolgozott adjunktusként az önkormányzati választási kampányban reflektorfénybe került Papp Imre, aki „közös megegyezéssel” távozott az egyetemről egy kisebb botrányt követően. Bár a nyilvánosság elé csak most került az ügy, a karon tanuló hallgatók és az ott dolgozók számára ismert volt már akkor. Ezután lett a Karácsony Gergely vezette Zugló jegyzője, ami miatt szintén az újságok hasábjain találta magát. Ahogy arról a cikkekben is írtak, korábban Gyurcsány-kormány alatt volt államtitkár.

A babaarcú álkonzervatív, Pozsár-Szentmiklósy Zoltán is alkotmányjogot tanít, mindemellett ő az ELTE egyetemi ombudsmanja is. Információink szerint az egész egyetemi ombudsmani rendszert ő találta ki és alkotta meg, méghozzá elmondása szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány által is pénzelt Eötvös Károly Intézet modellszabályzata alapján. Egyetemi oktatói tevékenysége mellett a Magyar Helsinki Bizottság jogászaként is dolgozott. A Mark My Professor oldalon elég gyér értékelést kapott a tanár úr, láthatólag nem a hallgatók kedvence.

Jog- és Társadalomelméleti Tanszék

A tanszék vezetője Fleck Zoltán, aki Majtényi Lászlót követte az Eötvös Károly Intézet igazgatói székében. Fleck sem a legnépszerűbb a hallgatók körében, ami önmagában nem bűn, hiszen a tanár feladata a tananyag átadása, nem a fiatalok szimpátiájának kivívása. Más kérdés azonban, hogy a Mark My Professor oldalon anonim módon közölt vélemények szerint nem fogadja el más véleményét, arrogáns, és vizsgáztatás helyett megy tüntetni, anélkül, hogy erről szólna. Fleck állandó szereplője az ellenzéki sajtónak, mondhatni sokszor inkább politizál, mint jogászként szólal meg.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.