Lemondott Pilismarót polgármestere

A lemondáshoz köze lehet egy kavicsbánya tervének Pilismaróton, ahol népszavazást kezdeményeztek a beruházásról.

2020. 07. 21. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott Pilismarót független polgármestere. Pergel István Csaba augusztus 15-i hatállyal távozik a tisztségéből, a döntését nem kívánta indokolni – mondta Balázs Márta, a Komárom-Esztergom megyei település jegyzője.

A helyiek szerint a polgármester azért mondott le, mert kiderült egy homok-kavicsbánya megnyitásának terve, amiről a pilismarótiakat későn értesítették, s ez ellenállást váltott ki a településen.

Az LMP a zöldombudsmanhoz fordult az ügyben. Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője közölte: szerinte elfogadhatatlan, hogy az emberek háta mögött akarnak Pilismarót közvetlen környezetében kavicsbányát nyitni, ami csak az utolsó pillanatban derült ki a helyi lakosok számára.

A Dunakanyarban a környezetvédők szerint most 122 hektár került veszélybe. Úgy gondolják, nem elég az, hogy lemondott a pilismaróti polgármester, elsődleges cél, hogy megakadályozzák a környezetpusztító bányanyitást. A helyiek népszavazást is kezdeményeztek az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.