Lemondták a Siófok–Sóstóra rendezett tűzijátékot

Sajtóvisszhang miatt a Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány lemondta az ünnepi tűzijátékot.

2020. 08. 19. 14:44
null
Bellevue. Nincs ingyen az apartman, de a kilátás sem Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Némi hezitálás után rájött a siófoki önkormányzat, hogy ki a szervezője a saját honlapján meghirdetett – és közben törölt – augusztus 20-ára tervezett tűzijátéknak. Szerda reggel a Balaton-parti város baloldali vezetése arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány a szervező, s más külsős szereplők által meghirdetett eseményekkel együtt kerülhetett fel az önkormányzati honlapra a sóstói tűzijáték.

A Magyar Nemzet még hétfőn hívta fel a figyelmet arra, hogy Sóstóra tűzijátékot terveznek, s az önkormányzatnál érdeklődtünk a járványügyi szabályok betartatásával kapcsolatban. A helyhatóság akkor azt a tájékoztatást adta, hogy nem tudják megmondani, hogy ki szervezi a szabad strandon megrendezendő tűzijátékot.

Azt is megtudtuk, hogy az tervezett programot övező publicitás miatt le is mondták azt. „Mivel az esemény sajnos túl nagy visszhangot kapott, és túl sok média hír is érkezett róla, így egyértelmű, hogy nem tudjuk megtartani a hatályos jogi szabályozások keretein belül – írta a Siófoki Önkormányzatnak címzett levelében a Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány.

Az önkormányzat arról tájékoztatott, hogy egyeztettek a szervezőkkel is, akik állítólag csak szűkebb körben szerettek volna tűzijátékot szervezni, ám a közösségi oldalukon közzétett esemény híre elterjedt az interneten. – Mivel állításuk szerint a tűzijáték olyan kategóriájú, amely nem kilövésiengedély-köteles, ráadásul azt a vízről szerették volna lőni, nem a strandról, így az önkormányzat és annak cége sem volt illetékes az engedélyeztetési eljárásban – tájékoztatta lapunkat Illés Virág kommunikációs és turisztikai referens. A önkormányzat munkatársa hozzátette: Siófokon már hetekkel ezelőtt, a Kormány 2020. július 16-i bejelentése után lemondták az augusztus 20-i városi eseménysorozatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.