Lepatkányozta a Fidesz szavazóit Bangóné

Patkánynak nevezte a Fidesz szavazóit a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. A kijelentéstől sem az MSZP, sem Gyurcsányné nem határolódott el. A miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára viszont közölte, hogy az ilyen sértegetésekre mindig a szavazófülkékben adható a legjobb válasz. — Még egy okunk van arra, hogy mindannyian ott legyünk május 26-án — jelentette ki Dömötör Csaba. A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint az MSZP illetékes testületének kötelessége, hogy Bangónét visszahívja az Országgyűlésből.

Bákonyi Ádám-Gabay Dorka-Kárpáti András
2019. 04. 27. 6:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon – válaszolta Bangóné Borbély Ildikó csütörtökön az ATV-ben arra a felvetésre, hogyan lehetséges az, hogy míg a Fidesz támogatottsága növekszik, addig az MSZP-é csökken vagy stagnál. Amikor a műsorvezető megkérdezte, hogy „ennek mi az áthallása”, a szocialista országgyűlési képviselő nevetgélve azt felelte: „Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.”

A Magyar Nemzet a történtek után hiába kereste az MSZP-t, nem kaptunk választ kérdésünkre, hogy lesz-e bármilyen következménye Bangóné közel hárommillió szavazóra tett becsmérlő szavainak. A párt sajtóosztálya a politikus közösségi oldalán tett bejegyzését ajánlotta, amiben Bangóné félremagyarázást emlegetve azt állította: meg sem fordult a fejé­ben, hogy a szavazókat összefüggésbe hozza a patkányinvázióval.

Kiszelly: Kommunikációs öngyilkosság

A kampányban ez több mint öngól, ez egy kommunikációs öngyilkosság, amivel Bangóné magát és az MSZP is lenullázza, az ellenfél megsértett szavazóit viszont mozgósítja. A kormánypárt reakciója helyes, amikor azt mondja, hogy a történtekre a szavazófülkében kell válaszolni – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán. A politológus szerint ez az eset is az ellenzék kétségbeesettségét mutatja, hogy akármit csinálnak, például az MTVA-ban színészkednek, felmásznak a parlamenti pulpitusra, tüntetnek, összefognak, nem változik a támogatottságuk. Kiszelly emlékeztetett, hogy Bangóné eleve vitatott politikus, aki a helyesírásával, matematikai képességeivel már felhívta magára a figyelmet, most pedig szánalmassá tette saját pártja és az ellenzék kampányát. – Jellemző az MSZP helyzetére, hogy ilyen kontraszelektált politikusai vannak, ami nem csoda annak tükrében, hogy még a pártelnök, Tóth Bertalan nevét is alig ismerik a baloldalon – mondta a politológus.

„Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!” – írta. Ez azért is érdekes, mert az Indexnek korábban sikerült elérnie a politikust, aki bocsánatkérés helyett összevissza beszélt, végül megismételte: „Mindenki arra gondol, amire akar. Mindenki tegye magában el, hogy mi van Magyarországon.” Információnk szerint az ATV tegnap újra szerette volna vendégül látni Bangónét, aki végül lemondta a szereplést. Eközben a magát a „legeurópaibb pártnak” nevező DK EP-listáját vezető Gyurcsány Ferencné azzal hárította el a sajtó érdeklődését, hogy nem látta az ominózus beszélgetést. Az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt viszont kijelentette, elfogadhatatlannak tartja, hogy bárki ilyen szavakkal illesse a szavazókat, bármelyik pártot is támogatják.

– Bár lennének vérbő válaszaink, nyomdafestéket nem tűrő nyilatkozataink, ezeket inkább megtartjuk magunknak, mert a hasonló sértegetésekre mi mindig a szavazófülékében adtuk meg a választ – reagált videóüzenetben a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba kijelentette: „Ha szeretnénk kemény választ adni Bangónénak, akkor van még egy okunk arra, hogy mindannyian ott legyünk május 26-án.”

– Csak egyféleképpen lehet érteni, amit Bangóné Borbély Ildikó mondott: lepatkányozta a Fidesz szavazóit, közel hárommillió állampolgárt – jelentette ki Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője szerint ezzel az MSZP országgyűlési képviselője átlépte a vörös vonalat, túlment minden határon. – Példátlan és elfogadhatatlan, hogy egy politikus ilyen durván sértegesse a választókat. Teljesen egyértelmű ebből következően, hogy Bangóné Borbély Ildikónak vissza kell adnia a parlamenti mandátumát, és távoznia kell a közéletből is. Ha ezt önként nem teszi meg, akkor az MSZP illetékes testületének kötelessége, hogy visszahívja az Országgyűlésből a képviselőjét – jelentette ki Kocsis Máté.

Sértő kijelentése után magyarázkodott a szocialista képviselő
Fotó: Mátrai Dávid

A Jobbik nem, de annak XII. kerületi önkormányzati képviselője közösségi oldalán ítélte el Bangóné szavait. Martinez Gábor szerint „egy felelős politikus vagy akár csak egy B kategóriás segédközszereplő” soha, semmilyen körülmények között semmilyen embercsoportot nem hasonlíthat élősködő kártevőkhöz.

„Különösen nem a saját honfitársait, ráadásul pusztán azért, mert egy másik pártra szavaznak.” A választók megvetése azonban a Jobbiktól sem állhat távol, az egri polgármesterségért ringbe szálló Mirkóczki Ádámot tavaly szeptemberben az Azonnali.hu egy videóinterjúban arról kérdezte, hogyan váltaná le pártja a kormányt

Ő akkor azt válaszolta: „Amíg a társadalomnak van egy jelentős része, aki még arra sem veszi a fáradságot, hogy A vagy B véleményt képviseljen mondjuk négyévente, addig nagyon nehéz. Van egy másik társadalmi réteg, ami meg igazából pénzkérdés. Szomorú ezt mondani, de valójában úgy néz ki ez a történet, hogy sok százezer ember, akitől akár három forinttal többet kap, akkor odateszi a voksát.” Pár héttel később Sneider Tamás pártelnök a Jobbik kongresszusa utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magyar nép szolgalelkű.

Czeglédy Csaba nekiment az MSZP-nek

Keményen bírálta saját pártját Czeglédy Csaba, miután felkerült a DK EP-listájára. – Az MSZP nagy tragédiája az, hogy 2002 és 2006 között nagyon sok helyi szervezeti vezető elhitte, hogy eljött a Kánaán, hogy évtizedekig fogják vezetni az országot, és elkezdték megspórolni a munkát. Nem foglalkoztak a tagsággal, a helyi szervezettel – jelentette ki a hatmilliárd forintos költségvetési csalást okozó bűnszervezet vezetésével vádolt politikus a Munkások Újságának. Szerinte mára kikoptak azok a szocialista politikusok, akik „tudták, mi a munka”, helyettük „jöttek a fiatalok, az újak, akik életükben nem dolgoztak”. Czeglédy Csaba az MSZP elnökéről pedig úgy fogalmazott, hogy „minden tiszteletem ellenére Tóth Bertalan nem az a vezéregyéniség, aki után mennének az emberek, ha azt kiáltaná, hogy gyertek utánam”. A politikus egyértelművé tette, hogy a baloldal megújításához Gyurcsány Ferencre van szükség, aki annak idején „szexivé tette az MSZP-t”. Mindeközben a Szegedi Törvényszék közölte, hogy a bíróság felfüggesztette a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mert EP-képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.