Lepel alá bújt NGO-k

Börtönbiznisz, és ami mögötte van. Meg lehet-e akadályozni a visszaéléseket a kifizetések felfüggesztésével? És egyáltalán, megteheti ezt a szaktárca? És folytatódik a Néppárt és a Fidesz huza-vonája. Milyen döntés várható az egyik és a másik fél részéről, ha már a kormányzópártról szóló jelentés sem hozott egyértelmű állásfoglalást. Erről volt szó a HírTV Csörte című műsorában.

Forrás: Hír TV2020. 01. 23. 14:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóértesülések szerint a Fidesz felfüggesztésének meghosszabbítását javasolják a néppárti bölcsek. Kérdés, hogy valóban ez lesz-e a végleges javaslat, és hogy ezt elfogadják e a Néppártban, vagy elfogadja-e a Fidesz.

Orbán Viktor múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy egy centire voltak a kilépéstől.

„Van egy gazdag ember és az politikai befolyást vásárol, mert itt erről van szó! Képviselőket vásárol meg, finanszírozza őket, támogatja őket, hálózatokat működtet, tehát befolyást vásárol a politikai életben, azt úgy hívják a mi szakmánkban, hogy oligarcha. És a világ első számú oligarchája az Soros György. Aki ráadásul egy leplezett, vagy legalábbis részlegesen leplezett, maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységet és gyakorol politikai befolyást az európai politikára” – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott múltheti interjújában.

„Mégiscsak vicc valahol, hogy a Néppártból kiszivárgott információk alapján akkor maradhat a Néppárt vezetése szerint a Fidesz a Néppártban bent, hogyha a Közép-Európai Egyetem, a híres neves CEU tovább működhet Magyarországon. Az a CEU, ami köszönjük szépen, de tovább működik Magyarországon, tehát létezik ez az egyetem és ez a világ legfontosabb kérdése a Néppárt szerint. Itt azért az embernek, ha kételkedik esetleg Soros György befolyásolási képességében, mégiscsak az lehet az érzése, hogyha a Néppárt és a Fidesz viszonyában ennyiről szólna az egész vita, hogy a CEU van vagy nincs, vagy a létező CEU az megy vagy nem, akkor mégiscsak Soros György diktálja a tempót” – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint egy 90 éves öregemberről van szó, aki a vagyonának 90 %-át beletette egy alapítványba, amit ma már nem is ő irányít. „Van egy valódi értékvita. Mást gondol egészen a világról Soros György és mást Orbán Viktor, de abban nagyon bízom, hogy a miniszterelnök nem gondolja komolyan, amit mond. Szeretném jelezni, hogy a Néppárt kétharmada megszavazta a magyar, illetve lengyel kérdésben azt a felvetést, hogy mi legyen a hetes cikkely folytatásaként és azért azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Soros György a zsebében tarja a 446 európai uniós parlamenti képviselőt. Végtelen lenézése ez a parlamenti képviselőknek és az egész szerintem egy ótvaros nagy hazugság!” – fogalmazta meg véleményét Horn Gábor.

Szakonyi Péter, a napi.hu főmunkatársa elmondta, a kormányfő állításában csak a nevet kéne kicserélni Putyinra. „Hálózatszerű, maffiamódszereket alkalmazó, befolyásoló, kellő pénzt mozgató hálózatról van szó. Az előbbivel ellentétben Putyin, illetve az orosz hatalmi mechanizmus behatolása nem csak a magyar, az amerikai, de az összes jelentős ország választási küzdelmében tetten érhető, bizonyított, és nem először fordul elő ráadásul” – mondta Szakonyi Péter.

„Vegyük már észre, hogy egyáltalán nem úgy működik a dolog, hogy idejön egy Soros által pénzelt úgynevezett NGO, ami közli, hogy én most befolyásolni akarom a magyar politikát. Ezért alakítok ki itt szervezetet és minden tevékenységemmel azon leszek, hogy megbuktassam a magyar kormányt. Ilyen hülye NGO nincsen! Ez igaz! Azt szokták csinálni, hogy idejönnek és az egész társadalom számára fontos, nemes célkitűzéssel alakulnak meg, ehhez szereznek támogatókat, nemcsak a Soros pénzéből élnek… Egyik-másik még állami forrásokhoz is hozzájut, mert olyanok a célkitűzései. És ennek a dolognak az örvén, ebbe a lepelbe bebugyolálva fejtik ki kormányellenes, társadalomban feszültséget gerjesztő és bomlasztó akcióikat” – mondta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.