Lesből tüzelt a házaspárra, tizenkét év börtönre ítélték

A sértett nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét viszont csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Magyar Nemzet
2019. 09. 28. 7:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt jogerősen 12 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki 2018 szeptemberében rálőtt egy vállalkozóra és feleségére – közölte tegnap az előkészítő ülésen született ítéletről a törvényszék szóvivője.

Tóth András ismertetése szerint a büntetlen előéletű vádlott 2016-ban ismerte meg a férfit, akiről megtudta, hogy agancsvásárlás miatt gyakran tart magánál nagyobb összeget. Egy ilyen ügylet kapcsán nézeteltérésük támadt, a vádlott megharagudott a sértettre, és elhatározta, hogy üzletkötés ígéretével olyan helyre csalja, ahol el tudja venni a pénzét. 2017 végén az interneten vásárolt egy kispuskát, majd 2018. szeptember 10-én a vállalkozót egy kavicsbányatóhoz hívta. A vádlott a megadott találkozóhely közelében elrejtőzött, és amikor az odacsalt férfi kiszállt az autójából, lesből célzott lövést adott le rá és az autóban ülő feleségére is. A sértetteknek végül sikerült elmenekül­niük, a vádlott pedig elrejtette a puskát.

A vállalkozó – aki korábbi rendőrségi információk szerint maga kért orvosi segítséget egy közeli településen –, nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét viszont csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A tettest másnap a Vas megyei Szemenye közelében fogták el a rendőrök, a 8-as főúton egy munkásokat szállító kisbuszban próbálta meghúzni magát.

Az előkészítő ülésen hozott ítélet jogerős.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.