Letartóztathatják ma a kőbányai machetés gyilkost

2020. 01. 03. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma vélhetően letartóztatja az illetékes nyomozási bíró a 22 éves K. Dánielt, aki december 30-án minden ok nélkül megölt egy háromgyermekes, 42 éves családanyát Kőbányán. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított aznap 17 óra 50 perc körül a Harmat utcában, egy társasházi lakásban bántalmazott egy nőt, akit később a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak, de a szakszerű ellátás ellenére életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást, majd a detektívek forró nyomon megkezdték az elkövető felkutatását.

A nyomozók meghallgatták az áldozat gyermekeit, akik olyan információkat adtak a támadóról, ami alapján egyértelműen azonosították a házban lakó K. ­Dánielt, aki azonban elmenekült a gyilkosság után. A fiatal férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, és 24 órán belül a szomszédos XVII. kerületben el is fogták a gyilkost.

Gyanúsítotti kihallgatásán K. Dániel beismerte, hogy ő ölte meg az asszonyt. Elmondta, hogy „nagyon sok” alkoholt fogyasztott, majd fogta a machetéjét, lement az alattuk lakó asszony lakásához – ahol a nő egyedül nevelte három gyermekét –, becsengetett, és szó nélkül lekaszabolta a lakásba behátráló áldozatát. A gyerekek végignézték a vérengzést, így el tudták mondani a rendőröknek, hogy a felettük lakó fiatalember volt a támadó.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, az illetékes ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását, mivel tartani lehet K. szökésétől és attól, hogy ismét súlyos bűncselekményt követhet el. Igazságügyi orvos szakértők vizsgálják, hogy a gyanúsított súlyos ittassága mellett kábítószer-fogyasztás is hozzájárult-e a bestiális gyilkossághoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.