Letartóztatják a Prágában elfogott délvidéki bérgyilkost

Ma délelőtt letartóztatja a Fővárosi Törvényszék Dér Csabát, akit csütörtökön adtak ki a cseh hatóságok Magyarországnak. A vajdasági magyar legalább három bérgyilkosságot követett el, sorrendben Amszterdamban, Budapesten és Belgrádban, ám Barcelonában is megkísérelt megölni egy embert.

2019. 07. 20. 11:04
null
A március elsején őrizetbe vett férfit csütörtökön adták át a Terrorelhárítási Központ munkatársainak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délelőtt dönt a Fővárosi Törvényszék nyomozási bírája a 39 éves vajdasági magyar bérgyilkos, Dér Csaba letartóztatásának elrendeléséről. A szerb–magyar kettős állampolgárságú férfit március 1-jén szerb, holland, valamint magyar körözésre Prágában fogták el. A férfi ellenállás nélkül megadta magát, ezzel is igazolva azt a kriminológusi véleményt, hogy munkának tekinti a bérgyilkosságot, és nem tanúsít ellenállást, ha sarokba szorítják, ugyanis a rendőröket nem tekinti célpontjának.

A március elsején őrizetbe vett férfit csütörtökön adták át a Terrorelhárítási Központ munkatársainak

A prágai hotelszobájában hamis útleveleket, illetve uniós országok hamis személyi okmányait, valamint egy-egy 9 mm-es és 22-es kaliberű pisztolyt, ezekhez való lőszereket és hangtompítót, álcázásra szolgáló kellékeket, például parókákat találtak. A cseh hatóságok szerint egy szerb politikusra vadászhatott. Dér Csabát a magyar rendőrök csütörtökön vették át a cseh kollégáiktól a szlovák határon, s a TEK kommandósai hozták Budapestre a Gyorskocsi utcai fogdába.

Dér Csaba ellen idén januárban a szerb hatóságok adtak ki nemzetközi körözést, miután Belgrádban agyonlőtte Nebojsa Markovicot. Ezután a magyar hatóságok is nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mivel tavaly szeptemberben Budapesten, a XV. kerületi kiserdőnél ő végzett V. László vállalkozóval. Február végén a holland hatóságok DNS-egyezéssel bizonyították: tavaly augusztusban egy amszterdami kávézóban ő végezte ki Ivan Serdarusic horvát állampolgárt.

A spanyol hatóságok is vizsgálatot folytatnak a maffiózó ellen, mert 2017. augusztus 28-án négyszer rálőtt egy barcelonai parkban Nebojsa Stojkovicra, a belgrádi rakovicai klán vezetőjére. A maffiafőnök fejét, állát, mellkasát és hasát érték a lövések. A kórházban azonnal megműtötték és napokig mesterséges kómában tartották, végül túlélte a támadást.

Spanyol értesülések szerint a merénylet megrendelője a konkurens montenegrói maffia volt. A bérgyilkost több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsították meg a BRFK-n a budapesti és az amszterdami gyilkosság miatt, a szerb és a spanyol nyomozás egyelőre tőlünk függetlenül folyik. A gyanúsítottra hazánkban akár tényleges életfogytiglani szabadságvesztést is kiszabhatnak, Szerbiában legfeljebb negyven, Hollandiában pedig huszonöt év fegyházat kaphatna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.