Letartóztatták a gyerekbántalmazó nevelőapát

Az orvosszakértői vélemény szerint hónapok óta verhette másfél éves nevelt fiát egy kaposvári férfi

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség2020. 08. 04. 8:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség indítványozta annak a 32 éves helyi férfinak a letartóztatását, aki a nyomozás eddig beszerzett adatai, tanúvallomások és orvosszakértői vélemények szerint nevelt gyermekét hónapokon keresztül rendszeresen bántalmazta.

Horváthné Márkus Ildikó főügyész helyettes augusztus 4-én reggel kiadott közleménye szerint a gyanúsított a kisfiú anyjával interneten ismerkedett meg 2019-ben, majd 2020 májusában költözött össze a nővel, aki másfél éves gyermekét is az új otthonba vitte. A férfit egy idő után zavarta a kicsi sírása, amitől indulatba jött, ezért naponta fején, arcán, hátán tenyérrel ütötte meg a gyermeket. A gyanúsított az ütlegelésen túl a síró sértettet többször végtagjainál rángatva dobta be a kiságyba, órákig magára hagyva a csöppséget. A pár között létrejött együttélési-élettársi közösség miatt jogilag nevelőapának számító férfi bántalmazása következtében a gyermek nyolc napon túl gyógyuló, csonttöréses sérüléseket szenvedett. Információink szerint a gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését, a sérüléseket balesetnek próbálta beállítani, de a szakértők szerint azok egyértelműen idegenkezűségre utaló fizikai behatások nyomai.

A bizonyítékok alapján az ügyészségi indítványnak a Kaposvári Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója helyt adott, és a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt elrendelte a gyanúsított harminc napos letartóztatását. Az anya kérésére, ha a hatóság nem dönt a kényszer intézkedés meghosszabbításáról, távolságtartási végzést rendelhetnek el a férfival szemben, szabadulás után nem keresheti, nem veheti fel a kapcsolatot a nővel és a gyermekkel sem személyes, sem telefonos, sem elektronikus vagy postai levelezés útján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.