Letartóztatták a nagymamájához betörő férfit

Tavaly meg is verte, idén meglopta a nagymamáját egy férfi, rögtön a börtönből való szabadulása után

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 08. 29. 19:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság szombaton elrendelte annak a 24 éves salgótarjáni férfinak a letartóztatását, aki a nagymamája bántalmazása miatt kiszabott börtönbüntetéséből szabadulva újabb, ezúttal vagyon elleni bűncselekményt követett el a sértett sérelmére – tudatta az ügyészség.

A gyanúsított augusztus 26-án kora reggel az ablakot betörve behatolt a nagymamája pásztói ingatlanának garázsába. Az idős asszonytól először 2200 forintot tulajdonított el. A pénzt hamar elitta a legközelebbi kocsmában, így még ugyanezen a napon ismét megjelent a sértett ingatlanánál. Kifigyelte, az asszony mikor megy el a boltba, a bejárati ajtó melletti ablaküveget betörve jutott be a lakásba, ahonnan ki volt tiltva, ugyanis korábban bántalmazta az idős asszonyt. A kulcsra zárt vendégszobához ment, annak ajtaját kifeszítette, és onnan eltulajdonította a sértett 65 ezer forint értékű televízióját, amit tíz percen belül mindössze 11 ezer forintért értékesített. A nyomozók egy órán belül megtalálták a tévét, az orgazda pedig elmondta, kitől vette a készüléket, így a betörő csuklóján is hamarosan kattant a bilincs.

A gyanúsított a mai napig a sértett lakásába van bejelentve, azonban a házban a családi megegyezés és egy korábbi bírói döntés folytán csak rokonai jelenlétében tartózkodhat. Mivel a nagymamája sérelmére sorozatosan követett el bűncselekményeket, a sértett kezdeményezte a bejelentett munkahely és jövedelem nélküli unoka kényszerkijelentését és egy távolságtartó határozat elrendelését is.

A gyanúsított büntetett előéletű, visszaeső, a napokban került feltételes szabadságra két év négy hónap szabadságvesztéséből, amely büntetést más bűncselekmények mellett épp a nagymamája sérelmére elkövetett bántalmazás miatt kapott.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében – különösen arra a veszélyre tekintettel, hogy szabadlábon maradása esetén a sértett sérelmére újabb bűncselekményt követne el – egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.