Letartóztatták a Zita gyermekotthonban történt bántalmazás egyik gyanúsítottját

Elrendelte a kaposvári Zita Gyermekotthonban történt bántalmazás egyik gyanúsítottjának letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 01. 13. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: a megalapozott gyanú szerint a 17 éves fiú tavaly decemberében szórakozásból többször bántalmazta intézeti nevelt társát. Egy ilyen, december 29-iki esetet a gyanúsított bűntársa videóra vett, a felvételt később megosztotta az egyik közösségi oldalon.

A feltételezett elkövető megszökött a nagy visszhangot kiváltó felvétel nyilvánosságra kerülése után, de a kaposvári rendőrök rövid időn belül elfogták és aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint folytatólagosan elkövetett minősített személyi szabadság megsértése bűntett gyanújával őrizetbe vették.

Hozzátették, az esetet rögzítő felvételen jól hallható, hogy a videó készítője a bántalmazás folytatására tüzeli az elkövetőt, ezért a nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A bűncselekményre múlt héten derült fény. A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján azt közölte, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek vizsgálatát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Fülöp Attila, a minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.

A közleményben kitértek arra: az államtitkár – akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában a bántalmazásról megjelent felvétel – tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját. Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.