Letartóztattak egy román embercsempészt Pápánál

A Veszprémi Járásbíróság letartóztatott egy 40 éves román férfit, aki hat migránst próbált meg Magyarországról Ausztriába csempészni – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 07. 17. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: a román sofőr szerda hajnalban vette fel gépkocsijába a magukat szírnek valló, Magyarország területére engedély nélkül belépő és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező férfiakat, hogy átvigye őket a magyar–osztrák határon.

A hat migráns közül négyen a személyautó hátsó ülésén utaztak, ketten pedig a csomagtartóban voltak, amikor a rendőrök Pápa-Tapolcafő közelében megállítottak a járművet.

A nyomozó hatóság az embercsempészés bűntett súlyosabban minősülő, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő esete miatt vonta felelősségre a férfit, mert a gyanú szerint az államhatár jogellenes átlépéséhez több embernek nyújtott segítséget.

A Veszprémi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, hogy biztosítsa az eljárásban való jelenlétét és megakadályozza a bizonyítás megnehezítését. A végzést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.