Litvániában is megvannak az aláírások a székely petícióhoz

Órák vannak hátra a határidőig, de már csak két ország kell, hogy a kezdeményezés sikeres legyen.

2020. 11. 07. 17:19
null
Ma éjfélkor lejár a határidő, jöhet az őrült hajrá Forrás: Facebook/Írdalá.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezöldült a székely petíció hivatalos oldalán található térképen Litvánia is, ahol a korábban vártnál talán lassabban, de még a határidő lejárta előtt, néhány perce összegyűlt a kellő számú aláírás.

A balti államban eddig már több mint 8250-en támogatták a polgári kezdeményezést.

Mint azt korábban megírtuk, Horvátország elképesztőt hajrázott, déli szomszédunknál kevéssel szombat 12 óra 30 perc után ért célba a székely petíció. Ez annak köszönhetően történhetett meg, hogy bár péntek reggel Horvátországban még csak a limit negyven százalékát érték el, de utána csaknem ötezer szignó futott be. A déli szomszédunknál a székely ügy szimpatizánsai azóta sem lankadnak, délután fél egy óta újabb csaknem 3 ezren álltak az ügy mellé.

A kérdés az, ezek után az éjféli határidőig melyik két államban lehet még összegyűjteni a szükséges számú szignót ahhoz, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen. Emlékezetes, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában már tavasszal összegyűlt a kellő számú aláírás, és összesen hét államban kell elérni a limitet.

Éjfélkor lejár a határidő, csodára van szükség a következő órákban
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Éppen ezért aki még nem írt alá, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, kedvelik és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook). Fontos a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalom is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com feliratot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

Az utolsó pillanatig érdemes dolgozni az aláírásgyűjtés sikeréért, nagyon sokan tesznek is azért, hogy a kezdeményezés eredményes legyen.

Megmozdult a magyar művészvilág is a székely petíció érdekében.

A nemzeti régiók létjogosultságáért folyó civil küzdelem ügyével rokonszenvezve nagyon sok művész tette ki a kezdeményezés emblémáját a közösségi profilján látható képére, és támogatja a polgári kezdeményezést. A korábban közölt művészek és zenészek mellett a felvidéki Kerecsen zenekar, Jantyik Zsolt, a debreceni PG-csoport frontembere, a kárpátaljai Ivaskovics József és a Credo zenekar, a székelyföldi Kilyén Ilka színművész vagy éppen Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész is kiállt a székelyek ügye mellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.