Lombkoronasétány épül Nagykörűben

Forrás: MTI2020. 03. 06. 22:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lombkoronasétány épül nyolc méter magasan a nagykörűi Tisza-parton – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-t.

Túri Tibor (független) elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert több mint 200 millió forintos beruházás a tervek szerint idén októberre készül el.

Évtizedes álmuk válik valóra, a térség többi településével összefogva szeretnének vonzó programokat kínálni a látogatóknak – tette hozzá.

A mintegy négyszáz méter hosszú lombkoronasétány a gáttöltés és a kishajókikötő között épül az ártéri erdőben nyolc méter magasan, így a Tisza ingadozó vízállása nem befolyásolja majd a nyitvatartást. Étterem is létesül és lefedik a szabadtéri színpadot.

További terveik között szerepel játszótér, szabadtéri társasjátékpark, csillagvizsgáló és egy egyszerűbb kalandpark kialakítása is – mondta a polgármester.

Korábban a karcagi parkerdőben építettek lombkoronasétányt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.