Loppert Dániel: A MÁV ellen tervezett tüntetés összefügg az önkormányzati választásokkal

Járatkésések és kimaradások, rendszeres műszaki meghibásodások, az előírtnál kevesebb kocsival közlekedő vonatok, nem működő jegyárusító automaták, nem megfelelő utastájékoztatás – a többi között ilyen panaszokat fogalmaztak meg utasok a MÁV felé.

2019. 09. 20. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szervez tüntetést a MÁV késései miatt a Keleti Pályaudvarhoz szeptember 26-ára. Loppert Dániel a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója szerint a megmozdulás összefügg a közelgő önkormányzati választásokkal.

„Mi alapjában véve az utasokkal szeretnénk beszélni és kevésbé a tüntetőkkel. Úgy gondoljuk, hogy a tüntetők 2019. október 13-ig lesznek, utána utasok lesznek, akikkel mi egyébként a rendszeres kapcsolatot fenntartjuk.”

Mennyi panasz érkezik ezekben a témákban Önökhöz? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Még mielőtt a Közlekedő Tömeg elkezdett volna foglalkozni ezzel az üggyel, mi már kaptunk egy petíciót az utasoktól. Ez a Cegléd-Szolnok vonalra vonatkozó problémákra tartozik főleg. Akkor mi már tettünk erre lépéseket és az igényeik alapján már módosítottunk bizonyos dolgokat. Modern motorvonatokat vezényeltünk erre a szakaszra két párat, és további két párat szeretnénk Monor irányába közlekedtetni, hogy az ott tapasztalható zsúfoltságot, nehézségeket tudjuk könnyíteni. Tudni kell erről a Cegléd-Szolnok vonalról, hogy ez ma Magyarországon az egyik legforgalmasabb vasútvonal, tizenkilenc millió utas van rajta évente. Napi háromszáz vonat, tíz évvel ezelőtt csak százkilencvennyolc volt. Ötven százalékkal nőtt a vonatforgalom rajta. Nagyon sok utas jelent meg, radikálisan nőtt az utasszám az elmúlt években.”

Loppert Dániel arra a felvetésre, hogy a rossz munkaszervezés miatt maradt ki négy elővárosi vonat, a következőket mondta: „egyrészt karbantartási hiba történt, ami a mozdonyok életkorából fakad, de tizenkilenc új korszerű emeletes motorvonat érkezik jövőre.” Ennek a fele a Cegléd-Szolnok vonalon közlekedik majd. A szervezési probléma pedig egy egyedi eset volt -tette hozzá a kommunikációs igazgató. Ebben az esetben a személyi felelősségre vonás megtörtént.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.