Lyukra futott az ellenzék, szakmai döntés született

Szó sincs politikai kinevezésről, feleslegesnek bizonyult a miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatóválasztása körüli ellenzéki hangulatkeltés. A minisztérium eredménytelennek nyilvánította a pályázatot, vagyis nem lesz igazgató a fideszes képviselő – értesült lapunk.

Csókás Adrienn
2020. 06. 26. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs politikai botrány a miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatói kinevezése körül, hiába is próbált az ellenzék ügyet csinálni a semmiből. Mint ismert, a jó nevű középiskola éléről távozott Veres Pál intézményvezető, miután tavaly ősszel ő lett Miskolc – ellenzéki összefogás által támogatott – polgármestere. A megüresedett igazgatói posztra hárman pályáztak: Fazekas Róbert igazgatóhelyettes, Kovács Benedek, az iskola fizika-informatika szakos tanára, valamint Hajdu Hajnalka, aki egy Miskolchoz közeli település, Sajószöged általános iskolájának igazgatója, mellesleg a megyei közgyűlés kormánypárti képviselője.

Utóbbi tény miatt több hangulatkeltő cikk is született az ellenzéki sajtóban, amelyek arról szóltak, hogy a Fidesz politikai kinevezésre készül és megpróbálja bevenni Miskolc elitgimnáziumát. A tantestület a hírek szerint Fazekas Róbertet támogatta. A több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező, egyébként tanfelügyeleti és minősítési szakértőként is tevékenykedő, négydiplomás Hajdu pedig többször is visszautasította az ellenzék vádjait, hogy pályázata politikai akció lenne.

Végül az igazgatóválasztás nem úgy alakult, ahogy a tiltakozók jövendölték. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) lapunk úgy tudja, hogy a benyújtott pályázatok áttanulmányozása után a tárca eredménytelennek nyilvánította az igazgatói posztra kiírt pályázatot. Ez pedig azt jelenti, hogy augusztus 15-ig továbbra is az igazgatóhelyettes, Fazekas Róbert irányítja az intézményt megbízott vezetőként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.