Ma ítélik el a halálkamion csempészeit

2019. 06. 20. 9:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parndorfi halálkamion néven ismert ügyben 14 vádlottat tettek felelőssé a hetvenegy áldozat haláláért. Az ügyben ma másodfokon is ítéletet hirdetnek. A Szegedi Ítélőtáblán a vádat képvi­selő fellebbviteli ügyész az első fokon ­25-25 év fegyházra ítélt első négy vádlott közül háromra tényleges életfogytiglanit, egyre életfogytiglani szabadságvesztést indítványozott perbeszédében. A vádlottakat egyébként 3–25 év közötti szabadságvesztéssel sújtották emberölés, embercsempészés, valamint életveszélyt okozó testi sértés miatt, és az ügyész egy kivétellel valamennyi büntetés súlyosbítását indokoltnak tartja.

A bűntársai által csak „Samsungnak” szólított Lahoo Samsooryamalt tartják a bűnbanda vezetőjének. A másodrendű vádlott a bolgár Metodi Ivanov Georgiev, aki a gépkocsivezetőket szervezte a bandának. A harmadrendű vádlott a bolgár Venceszlav Todorov Boriszov, aki a halálkamion előfutáraként felvezette és biztosította a szállítmányt, a negyedrendű vádlott pedig a halálos csapdává vált hűtőkamion vezetője, a bolgár Ivajlo Nelev Sztojanov.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.