Magas az oltási hajlandóság a pedagógusok körében

A 21 Kutatóközpont végzett felmérést a magyar pedagógusok körében, amelyből kiderül, hogy a társadalom egészéhez képest náluk jóval magasabb az oltást biztosan felvevők aránya.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 26. 13:27
null
Nyíregyháza, 2021. január 24. Egy egészségügyi dolgozó megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Jósa András Oktatókórházba 2021. január 24-én. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedagógusok körében jóval magasabb az oltási hajlandóság, mint a magyar társadalom egészében – derült ki a 21 Kutatóközpont felméréséből.

A válaszadó pedagógusok 43 százaléka biztosra ígéri, hogy beoltatja magát, míg 36 százalékuk bizonytalan.

A pedagógusok között jelentős az oltási hajlandóság
Fotó: MTI/AP/Pool/Jacquelyn Martin

A Nézőpont Intézet kutatása alapján Magyarországon ma már több mint négymillióan nyitottak a vakcina beadása iránt, azonban a kormánykritikus emberek körében továbbra is magas az oltásszkeptikusok aránya. Erről szólt Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a lapunknál megjelent írásában, amikor úgy fogalmazott: a magyar baloldal folyamatosan próbálja akadályozni, hogy túl sokan és túl gyorsan kapjanak hazánkban védőoltást, mert ez szolgálja a rövid távú érdekeiket a jövő évi választásokra készülve.

A kormánybiztos szerint ennek eredményeképp az ellenzéki szavazók körében decemberben sokkal alacsonyabb oltási hajlandóságot mértek, mint a kormánypártiaknál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.