Magyar-osztrák együttműködéssel drogkereskedőket fogtak el a Dunántúlon

Öt férfit tetten értek húsvéthétfőn Harkán, amint Ausztriából kábítószert hoztak Magyarországra – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel az MTI-t. A Győri Járásbíróságon még aznap elrendelték letartóztatásukat.

Forrás: MTI2019. 04. 25. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ közösen fogta el a drogterjesztőket.

A kábítószer beszállításakor öt férfit tetten értek a rendőrök április 22-én késő este a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán; 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán elfogtak egy nőt, aki szerepet játszott a drog behozatalának szervezésében.

A rendőrök házkutatást tartottak egy szombathelyi lakásban is, ahol prostituáltak futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.

Az NNI a gyanúsítottaktól több helyszínen összesen csaknem 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, valamint foglalt le készpénzt, telefont és luxusautókat.

Az elfogott hat ember közül ötöt kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A Győri Járásbíróság nyomozati bírája csütörtökön elrendelte az öt gyanúsított letartóztatását – közölte a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy négy gyanúsított esetében fennáll a szökés, az eljárás nehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye, míg egy társuk esetében csak az utóbbi két feltétel áll fenn.

A döntés egy gyanúsított esetében végleges, a többi fellebbezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.