Magyar Vöröskereszt: Eredményes volt a véradókampány

Forrás: MTI2020. 09. 13. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményes volt a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya – mondta Váradi Mariann, a véradásszervezés szakmai vezetője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Kiemelte: június 15. és augusztus 31. között élsportolók, zenészek és színészek közreműködésével próbálták felhívni a figyelmet arra, hogy nyáron is és a járványidőszakban is szükség van vérkészítményre.

Tájékoztatása szerint júniusban és júliusban körülbelül 32-34 ezer véradóval találkoztak, ez elegendő mennyiséget jelent. Augusztusban volt egy „mélyrepülés”, amikor korlátozni kellett a vérkészletek kiadását, de felhívásukat követően volt egy rekordot hozó nap, amikor több mint 2700 véradó jelentkezett, így az átlagos augusztusi számokat tudták teljesíteni.

Hozzátette: egyelőre nem tudnak az egyetemeken, főiskolákon véradásokat szervezni, a járványidőszakban a települési vezetőkkel konzultálva otthonaikhoz közeli intézményekben próbálják elérni az embereket.

Jelenleg a külföldről hazatérők 14, a fertőzésen átesettek 30 nap elteltével adhatnak vért – mondta Váradi Mariann.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.