Magyarország mai helyzete összehasonlíthatatlanul jobb a tíz évvel ezelőttinél

2020. 10. 19. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bencsik János független képviselő azonnali kérdésében a magas hozzáadott értéket előállító magyar vállalatok meglétét hiányolta, s azt hangoztatta, hogy Magyarországon a teljesítmény nem elvárás a nagyvállalkozók iránybában. Az exjobbikos honatya szerint a kormány a kisvállalkozások támogatása helyett „tejben-vajban füröszti” a nagy autógyárakat. A képviselő azon állítás hangoztatására is ragadtatta magát, hogy kormányközeli vállalkozók egyszerűen elvehetik a kisebb szereplők üzleteit.

A miniszterelnök válaszában arra hívta fel Bencsik figyelmét, hogy parlamenti képviselőként feljelentési kötelezettsége van, ha egy törvényszegés tudomására jut, ezért azt vagy tegye meg, vagy pedig fontolja meg, hogy milyen kijelentéseket tesz. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: Magyarország mai helyzete összehasonlíthatatlanul jobb a tíz évvel ezelőttinél, ugyanis gyakorlatilag felszámolták a munkanélküliséget, és jelentősen visszaszorították a szegénységet, amiben még további eredményeket kívánnak elérni.

Bencsik János az eredmények elismerése mellett a polgári Magyarország megteremtését próbálta számonkérni a kormányfőn.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban arra emlékeztette a képviselőt, hogy 2010 óta a minimálbér 73-ról 161 ezerre, a garantált minimálbér pedig 89,5 ezerről 210,5-re emelkedett. Továbbá – folytatta a miniszterelnök – számos magyar vállalat – köztük a MOL, az OTP, a Richter, a Waberer, valamint a Hell – megállja a helyét a nemzetközi színtéren is, s 38 ezernél is több exportképes cég működik hazánkban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.