Magyarország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

A meteorológiai szolgálat a köd veszélye miatt Budapestre és további 14 megyére adott ki figyelmeztetést.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 20:58
null
Már az elmúlt napok során is többfelé tapasztalhattuk az őszre jellemező ködös időjárást Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország nagy részén tartós, sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A távirati irodához kedden eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: estétől többfelé alakulhat ki párásság, akár sűrű köd. Szerda hajnaltól egy hidegfront hatására északnyugat felől egyre nagyobb területen javulnak a látási viszonyok, legtovább az Északi-középhegység térségében maradhatnak párás, ködös körzetek.

A köd veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki figyelmeztetést.

Már az elmúlt napok során is többfelé tapasztalhattuk az őszre jellemező ködös időjárást
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szerdán eleinte északnyugaton, majd este északkeleten megerősödik a szél is.

Az előrejelzés szerint délelőtt elszórtan, délutántól többfelé várható eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-12 Celsius-fok között alakul. Napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.