Már 15 millió emberen segített a kínai vakcina

Első körben negyedmillió embert olthatnak be a kínai Sinopharm vakcinájával, amennyiben engedélyezik a hazai hatóságok.

2021. 01. 28. 12:51
null
A Sinopharm kínai állami gyógyszergyártó vakcinája nagy népszerűségnek örvend Szerbiában Fotó: Zhang Yuwei Forrás: MTI/AP/Hszinhua hírügynökség/Zhang Yuwei
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifejezetten jó a Sinopharm által gyártott kínai vakcina hatékonysága, az eddigi tapasztalatok kiválóak

jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Szavai szerint

bár több mint 15 millió embert oltottak be vele a világon, ám az uniós hatóságok még mindig nem engedélyezték. – A kormány úgy döntött, hogy minden olyan védőoltás, amivel több mint egymillió embert oltottak be, itthon is megkapja az ideiglenes veszélyhelyzeti engedélyt.

Ettől persze még a Nemzeti Népegészségügyi Központ minden egyes oltóanyagot külön is ellenőrizni fog közölte a tárcavezető. Tájékoztatása szerint reálisan kétszázötvenezer ember beoltására elegendő adag érkezhet először, a tárgyalások folyamatosan zajlanak. Gulyás Gergely azt is hangsúlyozta, hogy a Sinopharm-vakcinának lényegesen nem magasabb az ára a nyugati gyártású védőoltásokénál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.