Már 540 magyar cég pályázott a versenyképesség-növelő programban

Az cégek 260 milliárd forintnyi beruházást vállaltak, ami 96 ezer 160 munkahely megvédését jelenti.

Forrás: FACEBOOK.COM/SZIJJARTO.PETER.official2020. 05. 19. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggelig 540 magyar vállalat nyújtott be pályázatot a versenyképesség-növelő programhoz! Az érintett cégek összesen 260 milliárd forintnyi beruházást vállaltak az elkövetkezendő időszakra, ami 96 ezer 160 munkahely megvédését jelenti – írja Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter.

Ezek a számok világosan mutatják a magyar gazdaság rendkívüli erejét, főleg ilyen körülmények között, amikor a világgazdaságból szinte kizárólag negatív híreket hallunk. Egyben visszaigazolja, hogy helyes volt a magyar vállalatok pozícióját erősítő gazdaságpolitikát folytatni az elmúlt 10 évben. Eredetileg 50 milliárd forintos támogatási keretösszeggel vágtunk neki a programnak. Ezt az összeget múlt szerdán megdupláztuk, és tekintettel arra, hogy a vállalkozások igénye átlépte a 100 milliárd forintot, a héten azt a kérést fogom a kormány elé terjeszteni, hogy nyissunk meg újabb forrásokat a magyarországi vállalatok támogatására – fejtette ki a Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.