Már Bíró László vezetése alatt is végrehajtás volt a szövetkezettel szemben

Bíró Lászlót cáfolja egy dokumentum, amiből az derült ki, hogy az ő vezetése alatt is végrehajtás volt a szövetkezetével szemben.

2020. 09. 30. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már akkor végrehajtás alá helyezték Bíró László cégét, amikor még ő volt a tulajdonos – derült ki egy, a Hír TV birtokába került dokumentumból. A jobbikos politikus korábban ezt tagadta, és azt mondta: ő 2016 májusában otthagyta a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezetet. Az iratokból viszont kiderült, a NAV már 2016 februárjában elrendelte a felszámolást. Bíró – akit a baloldal közösen indít az október 11-i Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi választáson – azt is hangoztatta, hogy minden dolgozóját kifizette, ezt azonban az érintettek cáfolták a csatorna kérdésére.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akiket Bíró László fizetés helyett megfenyegetett. A nevüket és arcukat vállaló egykori alkalmazottak – köztük egy Patakiné nevű hölgy – azt mondták, hogy telefonon közösen felhívták a balliberálissá vált Jobbik tiszaújvárosi országgyűlési képviselőjelöltjét, aki azt mondta: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Bíró László tulajdonosa volt a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezetnek, amelyet 2014 és 2016 között irányított. A vállalat annak ellenére ment tönkre, hogy még egy ötvenmillió forintos állami támogatáshoz is hozzájutott a kérdéses időszakban. A szövetkezet 2016. év végi felszámolása már nem Bíró feladata volt, a Hegyalja-Mix egy olyan vállalkozó tulajdonába került, akinek korábban kilenc cége végezte kényszertörléssel. M. J. vélhetően csupán azért került vezető pozícióba, hogy ő legyen az utolsó, aki leoltja a lámpát.

A Hegyalja-Mix többek között egy varrodát is működtetett Csernelyen, ahol több korábbi alkalmazott is állította: Bíró László lelövéssel fenyegette meg őket, amikor elmaradt bérük miatt reklamáltak. A lapunk által megszerzett dokumentumok bizonyítják, több egykori alkalmazott is kénytelen volt az állami bérgarancia-alaphoz fordulni, hogy elmaradt juttatásaikat megkapják.

A Hegyalja-Mix bedőlésével kapcsolatban az is napvilágot látott, hogy a Bíró László által vezetett társaság felügyelő-bizottságába később vélhetően strómanok kerültek: a baloldali jelölt azt mondta, a céget egy szakértői csapatnak adta tovább, a valóság azonban az, hogy egy azóta elhunyt alkoholistát és két olyan embert kell ez alatt érteni, akik egy romos házba voltak bejelentve. (A Magyar Nemzet szerdai print számában újabb leleplező cikket közlünk Bíró Lászlóról.)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.