Már-már győzelmi himnusznak tűnik Karácsony ajándéka

Válaszolt a Fővárosi Közgyűlés FIDESZ – KDNP frakciója Karácsony Gergely és tanácsnoka bejelentésére.

2020. 05. 13. 12:25
null
Szirák, 2020. május 8. Vért vesz egy nõtõl a koronavírus-teszthez a Semmelweis Egyetem szakembere a sziráki orvosi rendelõben 2020. május 8-án. A koronavírussal kapcsolatos szûrõprogramban négy egyetem - a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem - vesz részt. A programba a feltételezett fertõzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva, õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely és tanácsnoka bejelentése, miszerint a főváros összesen 5000 darab koronavírus PCR laborvizsgálattal segíti a kerületeket, már-már győzelmi himnusznak tűnik. Bár minden kicsi gesztust értékelünk és köszönjük ezúton is a főváros hozzájárulását a járvány elleni küzdelemhez, de szeretnénk megjegyezni, hogy ez a kerületeknek felajánlott 5000 teszt az erre az évre szükséges tesztek mindössze 3-5 százalékát teszi ki. A „maradék” részt a kerületek saját erőforrásból biztosítják, folyamatosan ellátják a járvány enyhítéséhez szükséges feladatokat és ezt fogják tenni a jövőben is – olvasható a Fővárosi Közgyűlés FIDESZ – KDNP frakciójának közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.