Már pénteken elindul a Miénk a város! online játék

A versenyben 6-10 éves óvodások és kisiskolások vehetnek részt, akiknek nyolc héten át számítógépről elvégezhető feladatokat kell megoldaniuk.

2020. 04. 02. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezett őszi kezdés helyett már pénteken 17 órakor elindítja a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a külhoni magyar gyerekeknek szóló Miénk a város! nevű online játékot – erről tájékoztatta a Magyar Nemzetet közleményben Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár. Az átütemezés célja, hogy a külhoni területeken otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családok a játékban való részvétellel is tartalmas időt töltsenek együtt, ezáltal is lehetőséget biztosítva számukra a közös tanulásra és játékra.

Az előző évekhez hasonlóan a versenyben 6-10 éves óvodások és kisiskolások vehetnek részt, akiknek nyolc héten át számítógépről elvégezhető feladatokat kell megoldaniuk. Az idei játékban több feladat célja, hogy a gyerekek is megértsék, mi zajlik jelenleg a világban és a helyzetet maguk is megértéssel és fegyelmezetten kezeljék. Több olyan feladat van, ahol a gyerekeknek házi órarendet kell összeállítani vagy épp a hálát kifejező szívet kell festeni, és ablakukba ragasztva köszönni meg ezzel az egészségünket, biztonságunkat és ellátásunkat segítők munkáját.

A játék péntektől lesz elérhető www.mienkavaros.hu oldalon és május 29-ig tart. A száz legügyesebb, legtöbb pontot összegyűjtő játékos 100 ezer forint értékű Csodasarkot – fejlesztőjátékokat és gyerekkönyveket tartalmazó csomagot – nyer saját óvodai, osztály- vagy iskolaközösségének, de a legjobb százat követő háromszáz játékos is értékes könyvjutalomban részesül.

A nagy népszerűségnek örvendő online vetélkedőt 2013 óta hirdeti meg a nemzetpolitikai államtitkárság. A játékban évente rendszerint többezer külhoni magyar gyerek vesz részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.