Marad a magas vízállás a Felső-Tisza vízgyűjtőjén

A Tisza és a Túr hullámterein a víz helyenként elöntheti a környék mezőgazdasági és üdülőterületeit.

Forrás: MTI2020. 06. 24. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tiszán Tiszalökig, illetve Kisköréig elsőfokú készültségi szintet meghaladó vízállások várhatóak – közölte a Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.

Hozzátették: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint elsősorban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén várható 14-21 milliméter eső, ami állandósíthatja a magas vízállásokat.

A Tisza és a Túr hullámterein a víz helyenként elöntheti a környék mezőgazdasági és üdülőterületeit – tudatta a vízügyi főigazgatóság.

Tájékoztatásuk szerint a Duna kedd éjfélkor tetőzött Budapestnél 483 centiméteres értékkel. Az Országos Vízjelző Szolgálat szerda reggeli előrejelzése szerint a Duna hazai szakaszán továbbra is készültségi szint alatti értékekkel folytatódik az árhullám levonulása – fűzték hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.