Március végén tartják a 8. TeSzedd!-et

Március 3-án éjfélig lehet regisztrálni a nyolcadik, egyben az eddigi leghosszabb TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtő akció-­ra.

Magyar Nemzet
2019. 02. 26. 15:42
null
Idén egyhetesre bővült a 2011-ben meghonosított akció Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 3-án éjfélig lehet regisztrálni a nyolcadik, egyben az eddigi leghosszabb TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtő akció-­ra, amelyet a fenntarthatósági témahét ideje alatt, március 18. és 24. között rendeznek meg – tájékoztatott közleményben az Innovációs és Technológiai Minisztérium kommunikációs főosztálya. A programra legalább tízfős csoportok helyi koordinátorai jelentkezhetnek, illetve egyénileg az egyes találkozási pontokhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők.

A tárca a közleményében emlékeztetett arra, hogy a fenntarthatósági témahét az iskolásoknak kedvező tanulási lehetőséget biztosít, erősíti a környezettudatos gondolkodásmódot. – Ezt egészíti ki a TeSzedd!, ami gyakorlati lehetőséget nyújt a fiataloknak is, akár egy kirándulással egybekötve – tették hozzá.

Idén egyhetesre bővült a 2011-ben meghonosított akció
Fotó: Havran Zoltán

Az önkéntes hulladékgyűjtéshez az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja a szükséges kesztyűket és zsákokat az önkénteseknek. Az akció logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt., a tárca a közreműködésükkel ingyenesen juttatja el az egyes találkozási pontok helyi koordinátoraihoz a gyűjtéshez biztosított eszközöket. A szemétszedést követően pedig a minisztérium gondoskodik a hulladék elszállításáról is, amely esetenként több ezer tonna lehet.

Magyarországon 2011 óta minden évben rendeznek TeSzedd! akciót, amely ma már hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Az önkéntes gyűjtés célja, hogy megtisztítsuk az országot az illegálisan lerakott, felelőtlenül eldobált szeméttől, másrészt szeretnénk erősíteni az emberekben a környezet iránti érzékenységet. – A TeSzedd! segít népszerűsíteni a lakosság körében az önkéntességet, emellett az akciónak komoly közösségépítő szerepe is van, hiszen kiváló alkalmat ad a természeti értékek megismerésére, a helyi közösségek hasznos együttműködésére – mutattak rá. A szervezők tapasztalatai szerint, aki egyszer már részt vett az országos szemétgyűjtési akcióban, az később sokkal jobban odafigyel környezete tisztán tartására is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.