Márki-Zay Péter felháborító arcátlansága

Eddig és ne tovább!

2021. 03. 28. 8:45
MÁRKI-ZAY Péter
Márki-Zay Péter áll a szigetszentmiklósi polgármester mögött. Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix megszállott keresztrejtvény-fanatikus. Ha ideje engedi, állandóan a feladványokon töri a fejét. Van, hogy naponta nyolc-tíz rejtvényt is megfejt. Nos, ezt azért volt fontos a bevezetőben elmesélni, mert a keresztrejtvény mint olyan elég érdekes összefüggésben került elő a heti közbeszédben.

A hírlapíró mindig érzékeny volt azokra a penetráns sértegetésekre, amelyeket a baloldal egyre inkább megenged magának. Az utóbbi időben számos alkalommal megtapasztalhattuk, hogy milyen állapotban is van a baloldali közbeszéd Magyarországon. Az elmúlt hetekben Felhévizy is felhívta a figyelmet egy-két írásában arra, hogy mennyire elszaladt a ló a baloldali politikusokkal az utóbbi időben. Sőt azt is bemutatta, hogy ez a bicskanyitogató stílus mennyire átragadt már a baloldali kommentelőkre is. Volt itt minden. Jobb is, ha nem idézzük fel a szégyenteljes megnyilvánulásokat, hiszen ezek mind-mind azokat az embereket minősítik, akik kimondták vagy leírták ezeket a mondatokat.

Márki-Zay Péterrel azonban érdemes kiemelten is foglalkozni. Hódmezővásárhely polgármestere eddig is élen járt a becsmérlő, igaztalan vádak megfogalmazásában, de most, ha lehet, minden eddiginél mélyebbre süllyedt. Előkapta a szutykos, ragacsos fiókjából a ballib oldalon előszeretettel használt úgynevezett „minden fideszes bunkó vidéki” kártyát. „Az egyébként a Fidesz leépülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani” – mondta Márki-Zay Péter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Majd pontosította is a véleményét, és itt került elő a bevezetőben már említett keresztrejtvény. A vidéki Fidesz-szavazókról ugyanis így vélekedett Hódmezővásárhely polgármestere: „Ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.”

Felhévizy magára vette ezeket a szavakat, hiszen az ő szülei is vidékről származnak, és bizony ennek ellenére édesapja és ő maga is remekül fejt rejtvényt.

Ennek a mucsaizásnak, bőgatyázásnak nagy hagyománya van, főként a liberális oldalon. Az egykori SZDSZ előszeretettel használta ezt a szánalmas és egyben felháborító politikai kártyát. De most már, Márki-Zay gondolatait hallva, nagyon úgy tűnik, hogy Hódmezővásárhelyen is megjelent a liberális felsőbbrendűség gőgje. Márki-Zay Péter személyesen honosította meg ezt, szolgai módon utánozva a liberálisokat.

Márki-Zay keresi az identitását, ez tisztán látszik. Senki sem akarja őt befogadni, mert igazán sehova sem tartozik, őt a ballib oldal felhasználta, amikor arra volt szükség, de igazán senki sem akar vele közösködni, mert valójában egy kibírhatatlan, öntelt és önfejű ember. Ráadásul buta is, hiszen aki egy vidéki fellegvárból támadja meg a vidékieket, az – valljuk be – nem nevezhető remek politikai stratégának – elmélkedett Felhévizy Félix, és nem tétovázott, elküldte pár vidéki ismerősének Márki-Zay a vidéki emberekről alkotott szégyenteljes véleményét. Majd folytatta tovább a keresztrejtvényfejtést, hiszen már csak pár üres rubrika maradt kitöltetlenül.

Apropó! Nem tudják véletlenül, ki lehet az: alpári, faragatlan polgármester, M-mel kezdődik, és Péter a keresztneve?

Borítókép: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján, egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.