Márki-Zay Péter mintha elcsúszott volna a korrupció banánhéján

A Rádió 7 szombat délelőtti műsorában, a Heti megfejtésben szóba került az Origo által elsőként megírt, meglehetősen gyanús hódmezővásárhelyi lakásvásárlás ügye, ahol is Nagy Ernő szocialista képviselő korrupciógyanús módon akart lányának lakást szerezni.

Forrás: MTI2019. 03. 17. 7:05
Mrki-Zay Pter
Budapest, 2018. május 1. Márki-Zay Péter hódmezõvásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövõnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának. A polgármester szánalmas védekezésbe kezdett, azt mondta, hogy a szignózáskor nem tudta, hogy a szocialista politikus hozzátartozójáról van szó, ráadásul „500 aláírnivaló papír van az asztalán” – írja az Origo.

Nagy Ernő szocialista politikus visszalépett, vagyis elállt a hódmezővásárhelyi Kossuth téri ingatlan megvásárlásától, amit a helyi Fidesz politikusai egyértelmű beismerésnek tartanak. Bayer Zsolt, lapunk publicistája arról beszélt a Rádió 7-ben, hogy Márki-Zay Péter hirdeti leginkább a korrupció elleni küzdelmet, most azonban mintha elcsúszott volna a banánhéjon.

Ahogy a Promenad.hu oldalán olvasható, Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője úgy látja, Márki-Zay annyira azon dolgozik, hogy megbuktassa Orbán Viktort, hogy már arra sem figyel, mit ír alá.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet publicistája azzal kommentálta az esetet: őt páros lábbal rúgnák ki a munkahelyéről, ha nem tudná, mihez adja a nevét.

A műsorban arról is szó esett, hogy a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom 1 millió forintot ajánl fel annak, aki választási csalást leplez le. Bayer Zsolt feltette a kérdést, hogy miből szeretne 1 millió forintokat osztogatni egy olyan politikai csoportosulás, amelyik még állami támogatásban sem részesül? Kinek a pénzét szeretné osztogatni Márki-Zay? – tette fel a kérdést Bayer Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.