Márki-Zay Péter úgy kampányol Karácsony Gergelynek, hogy ő is indul az előválasztáson

Itt van az újabb bizonyítéka annak, hogy az előválasztás nem több a baloldali pártvezetők által előre megtervezett színjátéknál: a „Gyurcsány-show” két szereplője, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös fotót tett közzé, amit a főpolgármester mutatott meg közösségi oldalán. Mint ismert, a baloldalt vezető Gyurcsány Ferenc régi, megbízható emberét, a főpolgármestert jelölte ki közös kormányfőjelöltnek – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 27. 17:08
null
Kampányüzemmód a Gyurcsány-showban Forrás: Facebook/Karácsony Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) tegnap tartott fórumot. Az eseményen a baloldali polgármesterek közül felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi és Gémesi György gödöllői polgármester.

Az eset abszurditása, hogy előbbi két politikus elindult a baloldali előválasztáson, így papíron egymás ellenfeleinek számítanak. Ehhez képest nagyon úgy néz ki, hogy

Márki-Zay Péter nyíltan beszállt Karácsony Gergely kampányába.

A főpolgármester által megosztott fényképen ugyanis az látható, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester kedélyesen asszisztál a rá osztott statisztaszerephez. Mint ismert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője az elsők között jelezte részvételét a baloldali eseményen, annak ellenére, hogy támogatottsága ezt nem igazán indokolja.

Márki-Zay korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy Karácsonyt tartja a legjobb baloldali miniszterelnök-jelöltnek.

Kampányüzemmód a Gyurcsány-show-ban
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Sorra kerülnek elő a bizonyítékok, amelyek azt mutatják, hogy az előválasztás nem több egy előre megtervezett színjátéknál. A baloldali pártok papíron azért döntöttek az önkormányzati választáson kipróbált taktika mellett, hogy a látszat szerint ne a politikusok, hanem, úgymond, az emberek válasszák ki (demokratikus keretek között) a közös jelölteket és a közös kormányfőjelöltet.

Ehhez képest egyre több választókörzetből lehet azt hallani, hogy a színfalak mögött megegyezés született az indulókról. Információink szerint a dunakeszi körzetben a DK-s Tonzor Péter visszaléphet a momentumos Vajda Viktória javára, de nem ez lehet az egyetlen ilyen eset Pest megyében. Ez is azt bizonyítja, hogy

az előválasztásban előre le vannak osztva a lapok, szó sincs valódi versenyről. A 106 egyéni körzetből alig 10-nél nincs még döntés. A többi csak színjáték.

És persze mindez nemcsak az egyéni indulókra, hanem a közös kormányfőjelöltre is igaz. Ahogyan beszámoltunk róla, a baloldalt irányító Gyurcsány Ferenc régi, megbízható emberét, Karácsony Gergelyt jelölte ki a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének. Bár feleségét látszólag startvonalhoz állította, Dobrev Klára egyáltalán nem kampányol teljes erőbedobással, hanem követi a férje által meghatározott célt.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Facebook/Karácsony Gergely

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.