Márki-Zay Pétert mentegeti a szocialista városatya

Visszalépett a lakásvásárlástól Nagy Ernő (MSZP) hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő lánya – erről maga a politikus tegnap számolt be egy helyi sajtótájékoztatón.

Magyar Nemzet
2019. 03. 12. 9:45
MÁRKI-ZAY Péter; KIS Andrea
Hódmezővásárhely, 2018. május 29. Márki-Zay Péter (független) polgármester és Kis Andrea (MSZP) alpolgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszalépett a lakásvásárlástól Nagy Ernő (MSZP) hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő lánya – erről maga a politikus tegnap számolt be egy helyi sajtótájékoztatón. Hozzátette, gyermeke természetesen az ingatlan bérleti szerződését is megszünteti. Nagy Ernő elmondta: 2017-ben „lelkiismeretével vívódva” fordult Almási István akkori, azóta elhunyt polgármesterhez, magánéleti gondokkal küzdő lánya lakáshelyzetének megoldása érdekében.

Kifejtette, az általa vezetett Lakásügyi Tanácsadó Testület (LTT) méltányossági okokból eltekintett annak a feltételnek a teljesítésétől, hogy a pályázó csak három év helyben lakás után kaphat bérlakást. Közölte azt is, az ingatlan lakhatatlan állapotú volt, és gyermeke – egy 400 ezer forintos felújítás után – sem tudott beköltözni. Lánya 2017 novemberében – az önkormányzat által felkínált lehetőséggel élve – jelezte, megvásárolná a lakást a bérlőknek járó, 40 százalékos kedvezménnyel – tette hozzá. A képviselő elismerte, az LTT elnökeként 2018 decemberében valóban a közüzemi szolgáltatók nullás igazolása nélkül írta alá lánya bérleti szerződésének meghosszabbítását, mivel tudta, a lakatlan ingatlanban közüzemi fogyasztás nem volt.

Nagy Ernő leszögezte, Márki-Zay Péter (képünkön) polgármesterként semmit nem tudott az ingatlanügyről, ám ennek ellentmondva arról is beszélt: a lakás értékesítéséhez nem kellett közgyűlési jóváhagyást kérni, a polgármester tízmillió forint alatt a testület nélkül is dönthet ingatlanértékesítésről.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője úgy fogalmazott, Nagy Ernő azzal, hogy visszalépett az ingatlanvásárlástól, beismerte azt, hogy Márki-Zay Péter és Kis Andrea alpolgármester közreműködésével megpróbálta ötmillió forintért átjátszani a főtéri önkormányzati lakást a lányának. Szerinte a képviselő lépésével csak Márki-Zayt próbálja meg „kimosdatni” a korrupciós ügyből. Hozzátette: Nagy Ernő állításával szemben a jogszabályok alapján ingatlant csak a közgyűlés jóváhagyásával értesíthet az önkormányzat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.