Márki-Zay újabb zűrös ügye

Magyar Nemzet
2019. 02. 28. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának – erről beszélt tegnap sajtótájékoztatón az MTI tájékoztatása szerint a Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője.

Hegedűs Zoltán lapunknak elmondta: tanulmányozzák a dokumentumokat, fontolgatják, hogy feljelentést tesznek az ügyben. Elhangzott, hogy a lány bérleti szerződése a lakásra tavaly december 17-én járt le. A meghosszabbítás feltétele lett volna, hogy a bérlő csatolja a közműszolgáltatók igazolását arról, hogy nincs tartozása. – Ahelyett azonban, hogy a hivatal ennek hiányában elutasította volna a pályázatot, a Nagy Ernő képviselő vezette Lakásügyi Tanácsadó Testülethez fordult. A politikus pedig támogatta lánya bérleti jogviszonyának meghosszabbítását, a szerződéshosszabbítás a polgármester és az alpolgármester jóváhagyásával meg is történt. – mondta Hegedűs.

– December 21-én pedig az önkormányzat, a polgármester által aláírt szerződés szerint 5,04 millió forintért eladta az 54 négyzetméteres, a szakértői becslés szerint 8,4 millió forintra értékelt lakást a képviselő lányának – közölte a frakcióvezető, aki elmondta azt is: Márki-Zay engedélyezte, hogy a lakás vételárát csak idén áprilisban kelljen kifizetni.

Márki-Zay polgármesterségét folyamatosan botrányok kísérik, három rágalmazási és ugyanennyi személyiségi jogi per is indult ellene. Utóbbiak miatt már elmarasztalták, ezekben az ügyekben 2,3 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.