Márki-Zay visszavonta a saját költségvetését

Ma, kedden tárgyalja újra a hódmezővásárhelyi közgyűlés a város 2019-es költségvetését, miután a testület a múlt heti ülésén levette azt a napirendről.

2019. 02. 12. 7:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma tárgyalja újra a hódmezővásárhelyi közgyűlés a város 2019-es költségvetését, miután a testület a múlt heti ülésén levette azt a napirendről.

A Fidesz frakcióvezetője ez utóbbit a lapunknak úgy kommentálta, hogy győzött Hódmezővásárhelyen a józan ész a politikai viták felett.

Hegedűs Zoltán (képünkön) kiemelte: a költségvetésbe nem kerülhetnek be látványberuházások és választási osztogatások, hanem olyan fejlesztésekre van szükség, amelyek minden vásárhelyi polgárra kedvezően hatnak.

– További siker az is, hogy a polgármester belátta: a város eladósodásához vezetne, ha az önkormányzat hárommilliárd forint hitelt venne fel. Márki-Zay Péter erről szerencsére lemondott – hangsúlyozta a fideszes politikus, aki fontosnak tartotta megjegyezni: a nagy összegű hitelfelvételt az MSZP-s és a jobbikos önkormányzati képviselők is ellenzik.

Hegedűs Zoltán szerint jó esély van arra, hogy az általuk fontosnak tartott elemek bekerüljenek az új költségvetésbe. A helyi Fidesz azt javasolja, hogy csökkentsék 30 százalékkal a vállalkozások építményadóját, ezzel segítsék a cégeket. A Járható Vásárhely programban már ettől az évtől 300 millió forintot fordítanának járdák és utak építésére, illetve felújítására.

Emellett két év alatt ötven kórtermet újítanának fel a helyi kórházban. Ezeket beépítve és a hárommilliárdos hitel nélkül a többségben levő fideszes frakció el tudja fogadni a költségvetést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.