Mától adható be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó igénybejelentés

Az előadó-művészeti szervezetek mától nyújthatják be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó egyedi igénybejelentésüket az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján.

Magyar Nemzet
2019. 02. 21. 15:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előadó-művészeti szervezetek mától nyújthatják be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó egyedi igénybejelentésüket az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján (www.emet.gov.hu). Mint ismert, az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerét.

Az igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER elektronikus adatbázisba történő regisztráció. Az igénybejelentéseket a színház- és táncművészeti kategóriákban a beérkezéstől számított harminc napon belül, a zeneművészeti kategóriában pedig a Nemzeti Komolyzenei Stratégia elfogadását követően bírálja el az Emmi által kijelölt kulturális grémium.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.