Matteo Salvini elindult a budapesti találkozóra

Orbán Viktor az olasz–lengyel–magyar egyeztetés előtt elmondta: tiszta helyzet jött létre Európában azzal, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt közötti kapcsolat megszűnt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 12:03
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője csütörtökön a római Fiumicino repülőtérről posztolt a Facebook-oldalára, és tudatta:

készen áll az indulásra, hogy a lengyel és a magyar miniszterelnökkel találkozzon Budapesten.

„Napirenden az egészségügy, a vakcinák, a fiatalok, a munka, Európa, a család és a biztonság” – írta az olasz jobboldali politikus, aki áldott nagycsütörtököt és boldog április elsejét kívánt követőinek. Megjegyezte ugyanakkor: előbbi miatt ma senkinek nincs kedve viccelődni.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is írt korábban: Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Matteo Salvini ma Budapesten a közös értékeket és célokat meghatározó chartát mutatnak be. A találkozó napirendjén a lengyel Jog és Igazságosság (PiS), a Liga, valamint a Fidesz közötti, európai szintű politikai szövetség ügye szerepel.

Orbán Viktort az M1-nek adott, szerda este sugárzott interjúban is kérdezték a magyar–olasz–lengyel találkozóról.

– Tiszta helyzet jött létre Európában azzal, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt közötti kapcsolat megszűnt. Jól látható, hogy sok olyan választó van Európában, akiknek nincs megfelelő erejű képviselete az európai politikában. Sokan vagyunk, akik nem akarunk migrációt, multikulturalizmust, és fontos számunkra a hagyományos család. Meg akarjuk védeni a nemzetünket, fenn akarjuk tartani a nemzeti identitásunkat. Nem akarunk egy brüsszeli központú európai birodalomban élni

– fejtette ki a miniszterelnök, aki szerint akár százmillió ilyen, „széttöredezett” képviseletű választópolgár lehet a kontinensen. – Ezen próbálunk segíteni – ígérte Orbán Viktor a csütörtöki találkozóra készülve.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.