Medgyessy: Karácsonyból nem lehet miniszterelnök

Magyar Nemzet
2019. 12. 27. 7:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy egészséges folyamat kezdeteként értékelte Medgyessy Péter (képünkön) az október 13-i önkormányzati választás eredményét az ATV-ben. A volt MSZP-s kormányfő ugyanakkor kijelentette, nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha Karácsony Gergely főpolgámestert építenék fel miniszterelnöknek. Szerinte bár a várakozásaihoz képest Karácsony jobban teljesített és jobb a fellépése, az ellenzéknek az a feladata, hogy megtartsa a fővárost, és olyan embereket építsen fel, akik képesek az országot vezetni. Szavai alapján az ilyen emberek nem tolonganak a baloldal környékén. Medgyessy úgy vélte, a teljes összefogásnak a következő választáson sem lesz alternatívája, és már a Jobbiktól sem kell tartani, mert az utóbbi években szalonképes párttá változott.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Az összefogás önmagában kevés, alternatívát is kell nyújtani az embereknek” – jelentette ki, megjegyezve, hogy az ellenzéki pártok egyelőre egymás között osztják fel újra a terepet, azt viszont nem látni, hogy új támogatói csoportot meg tudtak volna nyerni. A volt miniszterelnök arról is beszélt, hogy egy ideje már nem ad tanácsokat az ellenzéki vezetőknek. „Egy darabig rendre eljöttek hozzám, főleg az MSZP és részben az LMP vezetői, hogy miként látom a világot és merrefelé kellene menni. Aztán közösen meguntuk ezeket a beszélgetéseket, mert azt látom, hogy én elmondom, ők iszonyú lelkesen bólogatnak, és aztán mintha mi sem történt volna” – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.