Médiaképzés indul ősszel a közszolgálati egyetemen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem olyan szakembereket képezne, akik megfelelnek a professzionális média kihívásainak.

Veres László István
2020. 07. 20. 19:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tények tisztelete és az információk összegyűjtése, a tájékozott polgárok számának növelése és a demokratikus nyilvánosság érdekeinek védelme – ezeket az értékeket kívánja képviselni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a szeptemberben induló, új szakirányú továbbképzésén. Az egyetem célja, hogy a közügyek és a köz szolgálata iránt érdeklődő fiatalokat olyan készségekkel ruházza fel, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy újságíróként vagy szerkesztőként megállják a helyüket az állandóan változó XXI. századi médiavilágban – áll az intézmény közleményében.

Hangsúlyozzák: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem azt a célt tűzte ki, hogy olyan szakembereket képezzen, akik a szükséges elméleti és gyakorlati alapok birtokában megfelelnek a professzionális média kihívásainak. Céljuk, hogy a magyar újságírás hagyományait ötvözzék azokkal a technológiai ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek az új médiavilágban. Fontosnak tartják, hogy a képzés gyakorlatorientált legyen, ezért az órák jelentős részét (vágást, operatőri, adásrendezői ismereteket, a videó- és hangtechnikai képzéseket) valós helyszíneken, többek között az MTVA stúdióiban tartják.

– A két féléves képzés során nagy hangsúlyt helyezünk a kompetenciafejlesztésre, azoknak a készségeknek az elsajátítására, amelyek már a képzés időtartama alatt is hasznosíthatók a médiapiacon. Fontosnak tartjuk, hogy diákjainknak pályaorientációs segítséget is nyújtsunk, továbbá, hogy végigkísérjük őket a felvételi eljárástól kezdve, a képzésen át a munkába állásig, és a pályakezdést követően is támogassuk őket. Ehhez a képzés partnereivel közösen gyakornoki programot hozunk létre – közölte az NKE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.