Médianéző Központ: Minden jobboldali párt emlékeztetni fog az őszödi beszédre

Boros Bánk Levente közölte: a mostani generáció szempontjából azért fontos a beszéd, mert a modern magyar politikatörténet legnagyobb botránya lett, lerántotta a leplet a kormányzásról.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 19:48
Gyurcsány Ferenc; Lendvai Ildikó; Bajnai Gordon
Lendvai Ildikó és Gyurcsány Ferenc - egy ölelés 2009-ből Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boros Bánk Levente közölte: a mostani generáció szempontjából azért fontos az őszödi beszéd, mert a modern magyar politikatörténet legnagyobb botránya lett, lerántotta a leplet a kormányzásról. Hozzátette: a Fidesz első kétharmados győzelmének okai 2006-ban keresendők.

Minden jobboldali párt mindig emlékeztetni fogja a választókat arra, hogy mit mondott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként a 2006-ban kiszivárgott őszödi beszédben – mondta a Médianéző Központ igazgatója kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Beszélt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc nem tartotta be ígéretét, amely szintén a beszédben hangzik el. Abban ugyanis megígérte, hogy nem fogja bántani a baloldalt, ha haragban válnának el. A valóság ezzel szemben az, hogy a szociális népszavazás után az SZDSZ megbuktatta Gyurcsány Ferencet, aki megsértődött saját pártjára, az MSZP-re, majd új politikai tömörülést hozott létre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.