Még három napig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát is tehetnek majd a diákok.

Magyar Nemzet
Forrás: Oktatási Hivatal2020. 09. 04. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra, ahol a hagyományos vizsgák mellett, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát is tehetnek a diákok. A Kormány döntése értelmében pedig már a 12. évfolyamos tanulók is tehetnek előrehozott idegen nyelvi érettségi vizsgát – derült ki az Oktatási Hivatal közleményéből. Az őszi érettségi vizsgaidőszak október 16-tól november 27-ig tart. Az írásbeli vizsgákra október 16–30. kerül sor, az emelt szintű szóbeli vizsgák november 12. és 16. a középszintű szóbeli vizsgák november 23. és 27. között lesznek megtartva.

Az őszi vizsgaidőszakban érettségi vizsgát a kijelölt középiskolák és kormányhivatalok szerveznek.

A vizsgák megszervezése során természetesen az aktuális járványhelyzetre fokozott tekintettel lesznek az érintettek, és szükség esetén megteszik a megfelelő óvintézkedéseket.

Az érettségi vizsgákkal kapcsolatos legfontosabb információk IDE kattintva érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.