Még mindig emelkedő fázisban van a harmadik hullám

Az emberek bíznak a védőoltásokban, már a hárommilliót is meghaladja az oltásra regisztráltak száma.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 03. 21. 13:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírus-járvány harmadik hulláma még mindig emelkedő fázisban van – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes a közmédiának. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője azt mondta: a regisztrált új esetek és az elhunytak száma sem mutat csökkenő tendenciát. Hozzátette:

már több vírusvariáns is megjelent Magyarországon, ezek közül legnagyobb számban a brit mutánst mutatták ki. Ez a variáns sokkal gyorsabban terjed, és súlyosabb fertőzést is tud okozni. Emiatt emelkedik a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is.

– A kormány egy héttel meghosszabbította a védekezési intézkedéseket – hívta a fel a figyelmet az NNK főosztályvezetője, aki kiemelte: fontos a járványügyi szabályok betartása, a zsúfolt helyek kerülése, a maszkviselés és a higiénés rendszabályok betartása. Galgóczi Ágnes közölte: a védőoltási kampány tart, már több mint másfél millió embert oltottak be Magyarországon. Az oltásra regisztráltak száma is folyamatosan emelkedik, már a hárommilliót is meghaladja. – Ez is azt igazolja, hogy

az emberek bíznak a védőoltásokban – értékelt a főosztályvezető, aki egyúttal azt kérte, mindenki a hivatalos, szakmai oldalakon tájékozódjon a vakcinákról. Kitért arra is, hogy az új technológiák, új gyógyszerek, új védőoltások kapcsán mindig sokkal szorosabb a felügyelet, mind a gyártó, mind a hatóságok részéről.

Az oltásokat végzőktől elvárják, hogy az oltási reakciókat jelentsék. – Az AstraZeneca-vakcinával kapcsolatos jelzéseket is kivizsgálták, az Európai Gyógyszerügynökség pedig azt közölte, hogy az oltóanyag biztonságos. Ezt követően azok az országok, ahol korábban felfüggesztették, már folytatják az AstraZeneca-vakcina használatát – húzta alá Galgóczi Ágnes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.