Megbukott Dobrevék őrült ötlete

Kijózanító pofon a DK-nak.

2020. 03. 17. 12:31
DOBREV Klra
A baloldal emberéleteket követelő, hangulatkeltő kampánya a jövő évi választás eredményére is hatással lehet. A képen: Dobrev Klára, a baloldal egyik lehetséges miniszterelnök-jelöltje. Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nézet feszül egymásnak az európai politikában.

Egyfelől vannak az Európai Egyesült Államokat álmodó föderalisták, a Soros-féle nyílt társadalom hívei, akik a migráció, a kevert nemzetek pártján állnak.

Másfelől pedig vannak a nemzetállamok hívei, akik a nemzeti értékeket igyekeznek megőrizni, rémálomnak tartják az európai föderáció koncepcióját és a migráció megállítását támogatják.

A Gyurcsány-párt hajszálpontosan meghatározta a helyét ebben a konstellációban.

Hiszen Dobrevék legfőbb politikai üzeneteként és választási ígéreteként jelent meg az utóbbi években az Európai Egyesült Államok terve.

A koronavírus-járvány viszont egy pillanat alatt megmutatta, hogy az európai országok melyik utat választják. A tagállamok sorra zárják le a határaikat, és nemzeti hatáskörben próbálják megállítani a vírus terjedését.

Navracsics Tibor volt EU biztos egy Twitter posztban mutatott rá arra, hogy nemzeti megoldásokat alkalmaznak az országok európai helyett:

„A #coronavírus nemzeti megoldásokat hozott, nem pedig európaiakat. Az elmúlt évtizedeket is tekintve az EU sosem szólt ennyire a nemzeti kormányokról, mint napjainkban.”

Szóval a Soros-féle nyílt társadalom hívei, így Dobrevék is hatalmas, kijózanító pofont kaptak.

Sajnos egy világjárvány kellett hozzá.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.