Megfelelő helyen lenne a szuperkórház

Magyar Nemzet
2020. 01. 21. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dél-budai Centrumkórház létrehozása mérföldkő és hiánypótló a magyarországi egészségügy történelmében – fogalmazott a Portfólió.hu-n Bedros J. Róbert. A miniszterelnöki megbízott ugyanakkor kiemelte: a tervezés és az előkészítő munkálatok már folynak, és minden egyes akadályozó beavatkozás akár évekkel visszavetheti a szuperkórház átadását. Mint fogalmazott: bár korábban több telek is felmerült lehetséges helyszínként, de egy 60 évvel ezelőtt épült kórház átalakításával, egy lakóházaktól vagy egy pályaudvartól övezett területen nem lehet megvalósítani egy ekkora horderejű beruházást.

– Egy sürgősségi centrumnak az ellátási terület központjában, mentési szempontból jól megközelíthető helyen kell lennie. A Dobogó városrész ezen feltételeknek maradéktalanul megfelel. A környéken jó a közösségi közlekedési hálózat, városi és távolsági buszok vonala is van a közelben. Új megállóhelyek kialakításával könnyen elérhető a tervezett centrum. A kötöttpályás tömegközlekedés megvalósíthatósági tanulmánya hamarosan elkészül – fejtette ki Bedros, majd hozzátette: – A létesítményt már most úgy kell megterveznünk, hogy fogadni tudja a jövő orvostechnológiáját. Ez a fejlődés alapjaiban változtatja majd meg a betegellátást, lerövidíti a diagnózishoz történő eljutást, a gyógykezelés időtartamát, így a kórházi éjszakák számát is, valamint lényegesen csökkenti a kezelési költségeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.