Meghalt a Covid-osztályon vérengző kínai áldozata

Belehalt súlyos sérüléseibe a Honvédkórház Covid-osztályán megszurkált középkorú tanárnő. Gyilkosát letartóztatták, ám elmemegfigyelőben őrzik a drogfüggő kínait, aki szintén Covid-beteg.

2021. 03. 17. 15:33
null
a gyilkos covidos kényszergyógykezelését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben végzik Forrás: MN Archív
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda reggel meghalt az a középkorú tanárnő, akit a Honvédkórház Covid-osztályán még március 13-án egy orvosi ollóval bestiálisan összeszurkált egy kínai, ugyancsak Covid–19-fertőzés miatt kezelt beteg férfi.

Az ámokfutót letartóztatta a bíróság és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetbe (IMEI) szállították.

A korábban lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes orvosi eszközt és rátámadt a mélyaltatásban lévő, mozdulatlan nőre – írta a Blikk a mészárlásról. A támadó életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. Az évtizedek óta pedagógusként dolgozó Marianna fején lévő szúrások az agyát is elérték. A kínai ezután kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. Úgy tudni, kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire.

Itt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben őrzik a Covid-osztályon gyilkoló kínai férfit, aki maga is Covid-fertőzött beteg (Fotónk az IMEI-ben készült illusztráció)
Fotó: Kurucz Árpád

A Budai Központi Kerületi Bíróság kedden egy hónapra – április 16-ig – elrendelte a férfi letartóztatását, akit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak – közölte tegnap a Fővárosi Törvényszék.

A gyanúsítás mára emberölésre változott, mivel a megsebesített asszony belehalt a sérüléseibe.

A törvényszék közleménye szerint a külföldi beteg minden előzetes ok nélkül támadta meg betegtársát és az altatásban, lélegeztetőgépen lévő sértettnek egy ollóval több súlyos, életveszélyes szúrt sérülést okozott. A terhelt az őt megfékező ápolókat és biztonsági őrt is megpróbálta megszúrni, az utóbbit sikerült is.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén –

tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés

kiszabásával sújtható bűncselekmény. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását azzal, hogy az az IMEI-ben kerüljön végrehajtásra.

A letartóztató végzés szerint bár a terhelt személyi körülményei rendezettnek tekinthetők, nem hagyható figyelmen kívül, hogy a cselekményét nem megállapítható okból, motiváció nélkül követte el, valamint mások testi épségét is igen súlyosan veszélyeztette. Az előzetes orvosi szakvélemény szerint a férfi pszichiátriai kezelése szükséges és indokolt.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a gyilkos súlyos drogfüggő, és az elvonási tünetek következtében kezdett ámokfutásba.

A terhelt külföldi állampolgár, így megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában az országot elhagyná, kivonná magát az eljárás alól. A bíróság álláspontja szerint tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára, az elkövetés körülményeire, valamint a gyanúsított mentális állapotára, esetében kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazására kerülhet sor. A terhelt letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, ám ez nem halasztó hatású,

a gyilkost az IMEI-be szállították, ahol speciális, elkülönített kórteremben tartják fogva, és folytatják a Covid-19-fertőzés miatti kezelését is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.