Megismétlik a választást Szekszárd két egyéni választókerületében

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság határozatát, a választást november 10-én a 2. és a 8. számú választókerületének hét szavazókörében kell megismételni.

Forrás: MTI2019. 10. 31. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megismétlik az önkormányzati képviselő-választást november 10-én Szekszárd két egyéni választókerületében a Pécsi Ítélőtábla csütörtöki, jogerős végzése szerint.

Az ítélőtábla helybenhagyta a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság határozatát, a választást november 10-én Szekszárd 2. és a 8. számú választókerületének hét szavazókörében kell megismételni – közölte Tóth Sándor, a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

A választási bizottság a többi között azzal indokolta a megismételt választásról szóló határozatát, hogy Csötönyi László és Faragó Zsolt, az Éljen Szekszárd (ÉSZ) Egyesület képviselőjelöltjei, valamint Sárközi János József független jelölt többször megjelent a szavazókörökben, amelyeknek a névjegyzékében nem szerepeltek.

Tóth Sándor elmondta, a törvény meghatározza, hogy kik tartózkodhatnak a szavazóhelyiségben – a szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvvezető, a médiatartalom-szolgáltató képviselői, nemzetközi megfigyelő, a választópolgár és segítője -, míg másoknak ez tiltott terület.

A tilalom különösen hangsúlyos a jelöltek esetében, mivel ők érdekeltek a választás alakulásában. A választás eredményének megsemmisítése a választás tisztaságának megőrzése miatt indokolt – tette hozzá.

Október 13-án a szekszárdi 2. választókerületben Csötönyi László (ÉSZ) 602, Haag Éva (Fidesz-KDNP) 586, Czank István (Mi Hazánk) 62 szavazatot kapott. A 8. választókerületben Faragó Zsoltra (ÉSZ) 477-en, Szegedi Attilára (Fidesz-KDNP) 462-en, Sárközi János Józsefre (független) 91-en, Sütő Péterre (Mi Hazánk) 52-en szavaztak.

Az akkori eredmények szerint a közgyűlésben az ÉSZ jelöltjei nyolc, a Fidesz-KDNP jelöltjei hat mandátumot szereztek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.