Megkezdődött a súlyosan bántalmazott nő elleni per

Ötmillió forintra perelte bántalmazója, a dupláját kéri a büntetőügytől független eljárásban a megvert nő.

Végh Attila
Forrás: Facebook2020. 09. 28. 19:16
Orosz Bernadett a Miskolci Törvényszék előtt
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmillió forintot kér a büntetőüggyel párhuzamosan az őt bántalmazó férfitől Orosz Bernadett. A Miskolci Törvényszéken szeptember 28-án megkezdett polgári perben a büntetőügy gyanúsítottja kezdeményezte a tárgyalást, mert szerinte áldozata megsértette a személyes jogait, amikor nyilvánosságra hozta bántalmazója nevét, foglalkozását. K. István egykori katonatisztet a Magyar Honvédség ezután találta a további, tényleges hivatásos szolgálatra méltatlannak.

A szeptember 28-i miskolci tárgyaláson Orosz Bernadett és K. István is megjelent jogi képviselőjével. A Magyar Nemzet információi szerint az egykori honvédtiszt a bíró kérdésére fenntartotta keresetét, mert szerinte volt párjának nincs joga egy folyamatban levő büntető eljárás terheltjéről nyilvánosságra hozni adatokat. A polgári eljárásban arról nincs szó, hol tart a nyomozás, a férfi jogi képviselője szerint ennek nincs köze ahhoz, hogy a nő volt barátja jó hírnevét és becsületét megsértette, amiért ötmillió forint megfizetésére köteleznék a hatgyermekes asszonyt.

Orosz Bernadett ügyvédje a kereset elutasítására irányuló kérelme mellett viszontkeresetet terjesztett elő. A védelem szerint a korábbi bántalmazó magatartásával a nő élethez, testi épséghez és egészséghez fűződő személyiségi jogait is megsértette, ezért tízmillió forintos sérelemdíj és kártérítés megfizetésének kötelezettségére kérte a bíróságot. A védelem egyben kérvényezte, hogy a polgári perrel párhuzamosan futó büntetőeljárás jogerős befejezéséig függesszék fel a kártérítési eljárást, de ezt a bíróság elutasította, egyben a további perfelvételi nyilatkozatok, kereset kiegészítések előterjesztése érdekében november elejére halasztotta a tárgyalást.

Orosz Bernadett tavaly nyáron jelentette fel volt párját, egyben egy közösségi oldalon is beszámolt a férfi erőszakosságáról, itt követte el a férfi szerint a személyiségi jogokkal kapcsolatos törvénysértést. A nő Facebook-bejegyzésében fotókkal illusztrálta, hogy a férfi ököllel arcon ütötte, eltörte az orrát, kitépte a haját, fojtogatta. A sértett szerint az akkor még vele élettársi kapcsolatban levő K. István tanúk előtt is bántalmazta, féltékenysége miatt megfenyegette, hogy elvágja a torkát, ha elhagyja.

A nő azt állítja, hogy akkor a férfi beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazását. Elmondása szerint augusztusban aztán újból bántalmazta a férfi, ekkor már azzal fenyegette, hogy a szobában lévő életlen szamurájkarddal vágja el a torkát, hogy másé se legyen, majd felismerhetetlenségig összeverte.

A Magyar Nemzet információi szerint a folyamatban levő büntetőügy gyanúsítottja, az időközben nyugalmazott honvéd alezredes a bántalmazások tényét nem, azt viszont tagadja, hogy a nő összes, súlyos sérülését ő okozta, ezért védőjével orvosszakértői vélemény beszerzését indítványozta. A büntetőeljárásban a rendőrség jelenleg is a bizonyítékok beszerzésén dolgozik, vádemelés csak ezek elkészülte után várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.