Karácsony Gergely meglátogatta Pécs polgármesterét

A pécsi városházán tartott megbeszélést Péterffy Attila Budapest főpolgármesterével szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: Bama.hu2021. 08. 04. 14:33
null
A képen: Péterffy Attila polgármester. Fotó: Laufer László Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi városházán tartott megbeszélést Péterffy Attila Budapest főpolgármesterével szerdán – írta meg a Bama.hu. Pécs polgármestere közösségi oldalán a találkozóról azt írta:

„szót ejtettünk a Szabad Városok Szövetségének eddigi eredményeiről, az ellenzéki vezetésű városokat sújtó kormányzati elvonásokról, Pécs problémáiról és lehetőségeiről, valamint a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazásról is”.

A portál beszámolt róla, hogy a baloldali városvezetők tárgyalásukról a cikk megjelenéséig részletesebb információkat nem közöltek.

Az mindenesetre különös, hogy Péterffy az ellenzéki városokat sújtó elvonásokat emleget, hiszen Pécs százszázalékos kompenzációt kapott a kormánytól az iparűzési adó megfelezése után

emlékeztet a Bama.hu.

Péterffy Attila polgármester
Fotó: Facebook

A több mint kétmilliárd forintos ellentételezés a második legnagyobb volt az országban. A harmadik legjelentősebb összeget pedig a szintén ellenzéki, hagyományosan baloldali fellegvárnak számító Szeged kapta.

Mint ismert, Karácsony Gergely a kormány népszavazási kezdeményezésének felhajtó erejét kihasználva szintén referendumot kezdeményezett. Budapest főpolgármesterének és az MSZP–Párbeszéd-pártszövetség miniszterelnök-jelöltjének kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottság (mivel magánszemélyként adta be őket) csak később fogja vizsgálni. A baloldali politikus kezdeményezésében egyébként több olyan témakör is szerepel, melyekről előre sejthető, hogy nem lehet népszavazást kiírni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.